הערכות לפיהן מתכוון נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, לשוב ולדרוש מראש הממשלה בנימין נתניהו לאחד את כל רשויות הפיקוח על שוק ההון לגוף אחד שיפעל במסגרת בנק ישראל - עוררה כצפוי כעס גדול בצמרת האוצר. המתנגד הגדול ביותר לדרישת נגיד בנק ישראל הוא סגן שר האוצר, יצחק כהן, האחראי במסגרת תפקידו לפעילות אגף שוק ההון.
כהן טוען זה זמן רב כי אין כל בעיה במבנה הפיקוח על שוק ההון וכי מודל הפיקוח הישראלי הוכיח את עצמו במשבר הכלכלי העולמי האחרון. לפיכך הגיב אתמול סגן שר האוצר על דרישתו המחודשת של הנגיד במילים הבאות: "גם אני חושב שצריך לאחד את רשויות הפיקוח על שוק ההון, ולהעביר את יחידת הפיקוח על הבנקים מבנק ישראל לאגף שוק ההון באוצר".
גם בכירים אחרים באוצר, שהעדיפו לא לחשוף את זהותם, הגיבו אתמול בחריפות רבה לאפשרות שהנגיד פישר ישוב וידרוש להעביר את אגף שוק ההון ממשרד האוצר לאחריות בנק ישראל. לדברי הבכירים, "המהלך שמבקש נגיד בנק ישראל לבצע פשוט לא יקרה. פישר אינו מעריך את עומק ההתנגדות הפוליטית שעוררה הדרישה המחודשת שלו, והוא פותח במלחמה שבה אין לו כל סיכוי לנצח. הנגיד קיבל את מה שהוא רצה במסגרת חוק בנק ישראל החדש, ודרישתו הנוספת פשוט לא תתקבל".