קרלוס ארויו, שבעונה שעברה זכה עם מכבי תל אביב באליפות ליגת העל, היה שוב איש השעה של פורטו ריקו. הרכז קלע 17 נקודות, קטף 6 ריבאונדים ומסר 5 אסיסטים, אבל החשוב מכל: הוליך ריצת 4:15 בפתיחת הרבע השלישי שהגדילה את הפער בדרך לניצחון ומאזן 0:5 בבית רבע הגמר. לארי איוסו הוסיף 16 נקודות למנצחים, צ'רלי וילאנואבה בלט אצל המפסידים עם 21 נקודות משלו.

משחק ענק של לאנדרו בארבוסה סחף את ברזיל ל-59:68 על קנדה ומאזן מושלם גם כן בשלב השני. שחקנה של פיניקס סאנס הפציץ 31 נקודות ב-37 דקות, מרסלו הוארטס
עזר לו עם 10 נקודות משלו. שחקן מכבי תל אביב בעבר, אלס גרסיה, רשם 6 נקודות ו-6 ריבאונדים.
גם ארגנטינה קרובה להבטיח את הכרטיס לאליפות העולם, אחרי ניצחון רביעי ברציפות, הפעם 65:77 על מקסיקו. לואיס סקולה הרשים עם 25 נקודות, 7 ריבאונדים ו-5 אסיסטים והוליך את התכולים-לבנים למאזן 1:4 בבית רבע הגמר. גוסטבו אגירה קלע 18 למפסידים (5:0).
דאבל-דאבל מרשים של אסטבן באטיסטה (18 נקודות ו-11 ריבאונדים) לא הספיק לאורוגוואי (3:2) שנוצחה 83:77 בידי פנמה (4:1). וורן גרין הצטיין אצל המנצחים עם 25 נקודות.