אימון פתיחה בו לא נוכח אף אחד מהשחקנים הישראלים של הקבוצה, כשגם המאמן שלה לא נוכח, לא נשמע מושך במיוחד. לכו תגידו את זה לאוהדי מכבי תל אביב, ש-500 מהם הגיעו לאימון הפתיחה הרשמי של הצהובים בהדר יוסף, בו לקחו חלק רק השחקנים הזרים בשל השתתפות הישראלים ופיני גרשון עם בולגריה ביורובאסקט.
בעוד כל הזרים החדשים של מכבי מתרגלים ללחץ הקהל, נראה דרק שארפ, הצהוב הכי ותיק בסגל, נהנה מכל העניין. "מה? אני השחקן הכי זקן פה? לא שמתי לב, תודה שהזכרתם לי. זאת השגרה שלי, אבל אם כל זה לא היה הייתי משתגע. זה ממש כמו לקום כל בוקר וללכת להשתין".
"אני שמח שכל החדשים מכירים את הקהל, הם צריכים להבין שזה עוד כלום לעומת מה שיהיה במשחקים", הוסיף הגארד והתייחס למצופה ממנו ומחבריו: "מה הציפיות? רגע, תנו לי לחשוב על זה. נו באמת, זאת מכבי ת"א והציפיות תמיד אותו דבר - פיינל פור, גביע, אליפות. כל מה שאפשר. יש פה שחקנים טובים וברגע שנתחבר עם כולם תהיה לנו עונה מצוינת".
היעדרותו של גרשון הותירה את עוזרו שרון דרוקר כמבוגר האחראי. "זו הפעם הראשונה שאני בפתיחת עונה במכבי, זה מאוד מרגש. כיף מאוד לראות איך השחקנים נהנים מזה. הם מקבלים טעימה מהקהל, זו באמת הצגה של האוהדים. מי שלא הבין מה זה להיות במכבי, בלי שום ספק מתחיל להבין את זה הערב".

דרוקר התייחס לדייויד בלות'נטל, שהגיע פצוע: "אנחנו מקבלים הרבה חוות דעת רפואיות חיוביות, מהניסיון שלי הכי חשוב זה לדבר עם השחקן עצמו.
דייויד מרגיש טוב ומתקדם ואנחנו מקווים שיהיה כשיר לתחילת העונה. קשה לי להצביע על שחקן אחד שיהיה הכוכב, זה לא שיש כאן שם גדול כמו נבארו, עליו שמים את כל הכסף. פה תהיה קבוצה שתשחק ביחד, בשיתוף פעולה, ככה גם נבנים שמות".
בלות'נטל: "אמנם זה לא חדש לי, אבל זה תמיד כיף לראות את הקהל הזה. אני עובד קשה ובסוף השבוע אחזור לאימונים ומאמין שתוך כמה שבועות אחזור לשחק. אני מאוד אוהב את הקבוצה שנבנית כאן. יש פה הרבה כשרונות ויש לנו את המאמן שיחבר הכל ביחד. אחרי שאני רואה אותונו אין לי שום ספק שהעונה לא יהיה פה שום דבר פחות מפיינל פור ושני תארים בארץ".