הפרוייקט של גוגל עורר בחודשים האחרונים דאגה רבה, במיוחד מצד מתחרותיה של גוגל בתחום (למשל חנות הספרים הווירטואלית אמזון), על כך שהפרוייקט אינו תחרותי, ואף שהוא מפר חוקי זכויות יוצרים.
גוגל מסרה שבעוד היא תספק שירותי אחסון לספרים הסרוקים, שכבר לא ניתן להשיג עותקים פיזיים שלהם בחנויות, היא תאפשר לחברות אחרות, כמו אמזון, ברנס אנד נובל וגם חנויות ספרים קטנות יותר, למכור גישה לספרים אלה בכל דרך שיחפצו. החברה למעשה פותחת את השירות כדי למנוע הגבלות רגולטוריות עליו, בתקווה שזה ישתיק את המתחרים.
הלכה כמעשה, נראה שהשינוי ישפיע בפועל על מרבית הספרים הסרוקים בפרוייקט של גוגל. פול אייקן, ראש גילדת הסופרים האמריקנית, ציין שרוב הסופרים יעדיפו שלא למכור את הספרים שלהם דרך גוגל.
כנשאל אם השינוי ישפיע על הפרוייקט בצורה נרחבת, ענה דיוויד דרמונד, היועץ המשפטי של גוגל ש"הוא ישפיע ולא ישפיע. החזון שלנו תמיד היה לפתוח את החנות בכל מקרה".