נער בן 14 נפצע הערב (יום ב') באורח קל עד בינוני מכדור אקדח בלוד. צוות מד"א-איילון פינה את הנער לקבלת טיפול בבית החולים אסף הרופא שבצריפין. משטרת לוד פתחה בחקירה ובודקת אם בדומה למקרים שאירעו בעיר בעבר, אזרחים חפים מפשע משלמים את מחיר קרבות העבריינים.
מחקירה ראשונית עולה כי הנער שהה ברחוב דבורה הנביאה יחד עם כמה חברים. בשלב מסוים נשמע במקום קול ירייה והנער נפגע בירכו. חוקרי תחנת לוד הגיעו לבית החולים לגבות עדות מהנער ושמעו ממנו כי נפגע בעת שהלך ברחוב.
בשלב זה מעריכה המשטרה כי כדור תועה שנורה לעבר אדם אחר ופגע בשוגג בנער.
יחד עם זאת, במשטרה בודקים כיוונים נוספים ובהם את האפשרות שהקליע הוא תוצאה של משחק הנערים בנשק חם.
לפני כשלושה שבועות נרצח בשכונת פרדס שניר בלוד, גבר בן 32. מחקירת המשטרה עלה כי האיש ברכבו על-ידי אלמונים שעברו במקום ופתחו לעברו באש באמצעות נשק אוטומטי. חודש לפני כן חשפו בלשי תחנת לוד מאגר של רימונים, תחמושת וכלי נשק במקלט בבניין בעיר. נער בן 17 נעצר בחשד להחזקת הנשק.