האמאן מציגה: פיאט 500 עם 265 כ"ס

סדנת השיפורים חשפה בפרנקפורט את ה-500 האולטימטיבית, עם מרכב מנופח ומנוע שמייצר 265 כ"ס. ויש גם SLR באדום לוהט

רועי צוקרמן, פרנקפורט פורסם: 24.09.09, 17:42

סדנת השיפורים הגרמנית האמאן (Hamann) הציגה בפרנקפורט פיאט 500 משופרת. מכונית הרטרו החביבה לובשת כאן מדי ביצועים עם עיצוב אגרסיבי יותר ותוספת משמעותית של כוח.

האמאן לארגו - פיאט 500 עם 265 כ"ס (צילומים: רועי צוקרמן)

 

ה-500 המשופרת מבוססת על גרסת האברט, וזוכה לשם לארגו (Largo). אין ספק שבהאמאן שכחו לבדוק מי עשתה שימוש בשם זה בעבר, ולאיזו מסחרית (רמז: ניסאן). הלארגו של האמאן ללא ספק תהיה המעניינת מבין השתיים, לפחות למי שלא צריך להוביל חצי טון של עגבניות.

 

היא מצוידת במרכב מנופח (הורחב בשלושה ס"מ מלפנים ו-3.5 ס"מ מאחור), בספויילר אחורי לא צנוע, פגושים גדולים וחישוקי "18. בפגוש האחורי יש גם מסיט רוח, ומערכת הפליטה המשופרת כוללת לא פחות מארבעה פתחי מפלט. זאת, יחד עם שינויים נוספים שבוצעו למנוע ה-1.4 ליטר-טורבו של האברט, מביאים את ההספק ל-265 כ"ס, ואת המומנט ל-35.5 קג"מ - תוספת של 65 כ"ס להספק וחמישה קג"מ למומנט. בהאמאן לא מפרסמים נתוני ביצועים לזאטוטית מכורת הסטרואידים.

 

בתצוגת האמאן בפרנקפורט נכחו גם מכוניות מקובלות יותר בתחום השיפורים - מקלארן-מרצדס SLR ולמבורגיני גייארדו. השתיים זכו לשיפורים קוסמטיים (או אווירודינמיים, לשיטת האמאן), לתוספות אבזור חדשות ולתוספת כוח. ה-SLR למשל, זוכה למנוע 5.4 ליטר משודרג שמספק 700 כ"ס במקום 626 כ"ס בדגם הרגיל. זהו נתון הספק הגבוה ב-50 כ"ס אפילו מגרסת ה-722 המשופרת של ה-SLR, אותה הציעה מרצדס עד לתום הייצור.

האמאן וולקנו. SLR עם עוד יותר כוח

 

כתוצאה מכך המהירות המרבית גדלה ב-14 קמ"ש לעומת הדגם הרגיל, ו-11 קמ"ש לעומת ה-722, ועומדת על 348 קמ"ש מרשימים בהחלט. נתון התאוצה מעמידה ל-100 קמ"ש עומד על 3.6 שניות, בדיוק כמו ה-722 ו-0.2 שניות פחות מ-SLR רגילה.