הנשיא שמעון פרס הגיב היום (ב') על מותה של הזמרת מרסדס סוסה. סוסה, שהופיעה רבות בישראל, השתתפה באוקטובר האחרון במופע לציון עשור לפעילות מרכז פרס לשלום. "היא ייצגה משהו שלא תימצא בשום מקום אחר", אמר עליה הנשיא, "כה מקורית ומלאה בלב מרגש. היא עשתה שימוש לא רק בקולה, אלא גם בלבה".

ארונה של סוסה בהיכל הקונגרס (צילום: AP)
במולדתה ארגנטינה הוכרזו שלושה ימי אבל לאחר מותה של הזמרת בת ה-74. בהודעה שיצאה מטעם ממשלת ארגנטינה הוגדרה הזמרת "האייקון הבלתי מעורער של המוזיקה הארגנטינית, שתמכה תמיד בפשרה חברתית והגנה על זכויות הפרט ומטרות ראויות".
נשיאת המדינה, קריסטינה פרננדס דה קירשנר, שהיתה קרובה מאוד לזמרת, הודיעה כי דגלי המדינה יורדו לחצי התורן.
ארונה של סוסה הוצב אמש בבית הקונגרס הלאומי, כשאלפים באים לחלוק לה כבוד. לווייתה תתקיים היום (ב') בבית הקברות "צ'קאריטה" בבואנוס איירס ולאחר מכן יועבר הארון לשריפה.

סוסה והנשיאה קירשנר (צילום: AP)
לכל כתבות הערוץ לחצו כאן