לתופף כל הדרך אל הכושר

יעל ניר היא מורה לחינוך גופני ופתחה את הסטודיו שלה במשמר השרון, אבל אז נחשפה לשיטת DRUMS ALIVE האמריקאית, שמשלבת תיפוף על כדורי פיטבול, והחליטה לייבא אותה לארץ. היום היא מנסה להפיץ אותה בארץ, ומקבלת עצות מאיתנו כיצד לעשות זאת

ענת מרדכי פורסם: 28.10.09, 11:37

מי אני?

יעל ניר, בת 46, מכפר יונה.

"למדתי חינוך גופני במכון ווינגייט ועבדתי שמונה שנים כמורה בתיכון. כשעופר בעלי ואבי ארבעת ילדיי נשלח בשנת 1994 לארה"ב, החלטתי ללמוד שם בקורס למאמני כושר אישי, מקצוע שמחייב להוציא רישיון שצריך לחדש כל שנתיים. כשהתחלתי לעבוד כמאמנת כושר שכירה, שמחתי לגלות שאני מצליחה גם לשווק את עצמי, למכור שיעורים רבים ולזכות בפרסים. כשחזרתי ארצה, הקמתי במשמר השרון את "הסטודיו של יעל", שאליו מגיעים היום מתעמלים ורוקדים מכל עמק חפר".

 

ואיך נולד הרעיון לייבא ארצה את שיטת DRUMS ALIVE?

"כשנסעתי לארה"ב, כדי לחדש את הרישיון מדי שנתיים, הקפדתי גם להשתתף בכנסים מקצועיים, להתחדש וללמוד שיטות אימון נוספות. בכנס כזה פגשתי לראשונה את השיטה שפיתחה קארי אקינס, מטפלת בתנועה מגרמניה. אחרי שהתנסיתי בתיפוף הקצבי הסוער והכיפי על כדורי הפיטבול, הבנתי שלא מדובר רק בשיטה פיזיולוגית לעיצוב ולחיטוב, שעוזרת לשרוף שומנים. יש בה שילוב של תנועות, המשפיע במקביל גם על הגוף וגם על המוח. החלטתי לייבא אותה לישראל, ועכשיו אני חולמת להפיץ את עקרונות השיטה הזו בכל הארץ, בעזרת מדריכים שאכשיר".

 

למה זה חשוב לך?

"אני יזמית בנשמה, שאוהבת מאוד להדריך וללמד אנשים לאהוב את עצמם ואת הפעילות הגופנית. לדעתי, זו גם הזדמנות לסייע לעמיתיי, מדריכי הכושר, כי אני רוצה שבכל סטודיו או חדר כושר תהיה לצד אימוני הספינינג, האירובי, המדרגה או הפילטיס גם הזדמנות להתנסות בשיטת DRUMS ALIVE. השיטה, המבוססת על הצלבת התנועה וחציית קו האמצע של הגוף, מסייעת למתאמנים להתמודד גם עם בעיות קשב וריכוז, להפחית אגרסיות, לחדד זיכרון ואפילו לחזק את מערכת החיסון".

 

עצות הזהב של יעל 

להיות מקצוענית. "כדי להדריך ולהפעיל בשיטה, נסעתי להשתלם בגרמניה ועברתי אצל קארי אקינס הכשרה לאימון כללי, לעבודה עם ילדים וגם לאימון ק

צילום: עופר ניר
לשימוש לאישה בלבד! עושות עסק יעל ניר (צילום: עופר ניר)

שישים. אחרי שהיא התרשמה ממני לטובה, היא גם אישרה לי להיות נציגתה הבלעדית בישראל".

 

לתת שירות. "אני משתדלת ליצור אווירה נעימה וחמה באימונים שלי ומקפידה להיות קשובה לכל תלונה או בקשה של המתאמנים בסטודיו והמדריכים שאני מכשירה. כשצריך לשנות, אני משנה - העיקר שהלקוח יהיה מרוצה".

 

להיות נדיבה. "בחודשים האחרונים אני מדריכה אימוני DRUMS ALIVE בסטודיו שלי. כבר הדרכתי ילדים בקייטנות, ערכתי שיעורי הורים וילדים בסופי שבוע והעברתי שיעורים לקשישים בבתי אבות. ההתלהבות הייתה רבה. גם מבחינה כלכלית, מדובר בשיטת אימון שלא דורשת השקעה כספית גדולה. אני שמחה לחלוק את הידע שצברתי עם מדריכים אחרים ולתת גם להם הזדמנות לעבוד לפיה. ההכשרה, שנמשכת כ–18 שעות, עולה 1,200 שקל וכוללת חוברת מידע ושני תקליטורי DVD עם מוזיקה שמתאימה לאימון. כל זוג מקלות תיפוף עולה 30 שקלים וצריך גם כדור לכל משתתף ומאחז שמקבע אותו, ואלה עולים כ–100 שקלים".

 

עושות עסק לשירותך 

יעל: "אני רוצה להפיץ את DRUMS ALIVE בכל הארץ, וחשוב לי להסביר למנהלי מכונים ובעלי סטודיו שלשיטה הזו יש פוטנציאל אדיר. אפשר להפעיל בעזרתה לא רק מתאמנים בוגרים או בני נוער, אלא גם הורים וילדים, קשישים, אנשים עם צרכים מיוחדים ועוד. כשעשיתי שיעורי הדגמה, הייתה התלהבות גדולה, אבל מנהלי מכונים שעימם יצרתי קשר, לא מיהרו לתת צ'אנס ולשלוח אליי מדריכים להשתלמות".

 

רונית מרום, יועצת שיווק ופרסום, בעלת המשרד CLEAR CUT MARKETING, המלווה חברות ומותגים מובילים מזה 18 שנה, מייעצת ליעל:  

 

להתמקד. "יעל מציגה את השיטה החדשה בלהט רב ומספרת על היתרונות הרבים והמגוונים שלה, בתחום הנוירולוגי, האירובי, הפסיכולוגי והסוציולוגי. אבל כדי להגשים את חלומה עליה להתמקד במסר אחד, ברור, מעניין ומובן ללקוח. אין טעם להציג בפני קהל היעד את כל יתרונות, בפגישה הראשונה. למעשה, לפעמים זה אפילו מזיק.

למתג. כדי להצליח בהפצת השיטה, השם DRUMS ALIVE חייב להפוך למוכר וידוע, ממש כמו "פילאטיס" או "שיטת אלכסנדר". מיתוג מייצר דרישה וגורם לכך שבכל סטודיו ומכון כושר יתעורר ביקוש ויהיה צורך להכשיר מדריכים כדי לענות עליו".

 

להגדיר את קהל היעד. "כשיעל הציגה את השיטה לכמה בעלי תפקידי מפתח בענף הכושר הגופני, הם לא מיהרו לסייע, להפתעתה. אולם כשהצליחה לשלב שיעורי התנסות בכמה כנסים מקצועיים לאנשי מקצוע, היא זכתה לתגובות נלהבות. למעשה, לפניה יש שני קהלי יעד: מצד אחד, מנהלי מרכזי הכושר והתנועה, שצריך להתגבר על התנגדותם לשיטה החדשה, ומצד שני, קהל המשתתפים בחוגי הכושר והתנועה, שמגיעים מכל המגזרים והגילאים. כשהם נחשפים לשיטה, התלהבותם רבה, והם רוצים להמשיך בפעילות הזו, אך הרוב הגדול של הלקוחות הפוטנציאליים יצטרף, רק אחרי שהפעילות תהיה כבר מוכרת ומדוברת. חשוב להבין שכל עוד לא מדברים על השיטה בעולם ושומעים עליה בתקשורת שוב ושוב, גם הקהל בארץ לא ימהר לדרוש אותה.

 

ליצור באאז. כדי שאנשים יתחילו לדבר על DRUMS ALIVE חשוב לזהות מהו הצורך הכי בוער בשוק עכשיו. כרגע, למשל, נוצרה בשוק מכוני הכושר בעיה סביב האירובי. מנהלי הסטודיו והמכונים מודעים לכך שפחות אנשים מגיעים לשיעורים, וגם חוגי ה"מדרגה" כבר פחות מבוקשים. כיוון שהם רוצים לספק ללקוחותיהם חלופה לפיתוח הכושר ולחיטוב, התחום צמא לפעילות אירובית חדשה, שאפשר לעשות בכיף, והרי זה בדיוק מה שעושים בשיטה של יעל. לכן עכשיו צריך לדבר על ה"ביט החדש" - אירובי שהוא בריא ושמח יותר, שבא להחליף השיטות הישנות. זו ההזדמנות של יעל להכניס מותג חדש לשוק, ואם היא רוצה להוסיף גם עניין וגימיק, אפשר להוסיף, למשל, נגני דרבוקות בשיעורים הראשונים. אלה, יחדירו חיים, יוסיפו פלפל וימשכו תשומת לב תקשורתית לשיטה האירובית החדשה.