האיטי: 11 הרוגים בהתרסקות מטוס כוח האו"ם

ההרוגים הם חיילים קצינים מצבאות אורוגוואי וירדן. מזכ"ל האו"ם שלח תנחומים למשפחותיהם ואמר כי הם "איבדו את חייהם בשירות השלום". נסיבות ההתרסקות נחקרות

AP פורסם: 10.10.09, 03:59

מטוס המשרת את כוח שמירת השלום של האו"ם בהאיטי שבאיים הקריביים התרסק אמש (יום ו') לתוך צלע הר במדינה, סמוך לגבול עם הרפובליקה הדומיניקנית. 11 אנשי הצוות, כולם חיילים וקצינים, נהרגו בהתרסקות.

 

דוברת האו"ם בניו יורק, מישל מונטס, מסרה כי המטוס, השייך לצבא אורוגוואי, התרסק באזור הררי שהגישה אליו אפשרית רק ברגל.

 

מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, הביע צער על האירוע. "המזכ"ל שולח את תנחומיו למשפחותיהם וחבריהם של שומרי השלום האמיצים האלו, שאיבדו את חייהם בשירות השלום", נכתב בהודעה מטעמו.

 

צוותי חילוץ שהגיעו למקום לא מצאו ניצולים. כוח שיטור של האו"ם הקיף בשעות הלילה את אזור ההתרסקות, בו נמצאו הגופות, שיועברו לבירה פורט או פרנס. עשרות כלי רכב של כוח האו"ם חנו לאורך הכביש הראשי המוביל מהבירה לגבול עם הרפובליקה הדומיניקנית משום שלא יכלו להגיע עד למקום ההתרסקות.

 

דייוויד צ'ארלס ממשטרת האיטי סיפר כי שוטרים מקומיים הלכו במשך כשעתיים במעלה ההר, אך לא הצליחו להגיע למטוס, שהתרסק מעבר לנהר שלא ניתן לחצות אותו. הוא הוסיף כי נראה שהמטוס נשבר לחתיכות, שהתפזרו על שטח נרחב.

 

ההרוגים הינם חיילים וקצינים מצבאות אורוגוואי וירדן, המשרתים בכוח או"ם בן 9,000 חיילים המוצב בהאיטי מאז 2004, אז הודח הנשיא ז'אן ברטראן אריסטיד על-ידי מתנגדיו הפוליטיים.

 

בשלב זה לא ברור מדוע המטוס נשלח למשימת פיקוח סמוך לגבול והאם מדובר בפעולה שגרתית. דובר כוח האו"ם בהאיטי טרם התייחס לכך, ומסר רק כי נסיבות ההתרסקות נחקרות.