שופטי הכדורסל יחתמו: 'לא קיימנו קשרים עסקיים'

לאור חרושת השמועות בעקבות פרשת מוני פנאן, פנו מספר שופטים ליו"ר האיגוד ראובן וירובניק, שמצידו הכין מסמך שייחתם במהלך סוף השבוע ע"י השופטים

אהוד כהנים פורסם: 23.10.09, 12:29

באיגוד הכדורסל ובאיגוד השופטים לא מתכוונים לשבת בשקט, בעקבות הפרסומים אודות בדיקת קשר עסקי או כספי אפשרי כביכול בין השופטים לבין נושאי תפקידים בקבוצות ליגת העל.

 

שופטי ליגת העל בכדורסל פנו היום (ו') ליו"ר איגוד השופטים, ראובן וירובניק, וביקשו ממנו להכין בעבורם תצהיר בו הם מתחייבים ומצהירים כי לא השקיעו כל כספים וכי אין ולא היה להם כל קשר עסקי ו/או כספי אצל כל נושא תפקיד באחת מקבוצות ליגת העל.

שי שני. וירובניק יזם את ההצהרה בעצה אחת איתו (צילום: אורן אהרוני)

 

יו"ר איגוד השופטים, ראובן וירובניק, יזם בעצה אחת עם היועץ המשפטי של האיגוד, שוקי קרמר, ועם יו"ר איגוד הכדורסל, שי שני, הכנת תצהיר שכזה בידי שופטי ליגת העל בכדורסל, ובמהלך סוף השבוע יחתמו כל שופטי ליגת העל על התצהיר המבוקש.

 

מהאיגודי הכדורסל והשופטים נמסר כי במידה שיתברר כי הפרסומים בתקשורת אינם נכונים, מתכונים שם להגיש תביעת דיבה נגד המפרסמים. יו"ר איגוד השופטים ראובן וירובניק אמר היום: "אני מקווה כי בזה תיפסק חרושת השמועות המרושעת בנוגע לשופטי הכדורסל, וכי עונת המשחקים תפתח בדרך ספורטיבית".

 

שי שני דרש לא לצאת נגד השופטים על סמך שמועות. "לא אתן להכפיש את שמם של מאות שופטי הכדורסל בישראל" מסר בהודעה לעיתונות. "גם אמירות לא אחראיות של בעלי תפקידים באיגוד הכדורסל, טוב לו לא היו נאמרות. אותם גורמים משמיצים כורתים את הענף עליו כולנו יושבים. אני מציע לכולם לנקוט באחריות ולשמור על לשונם, על כבודם ועל שמם של שופטי הכדורסל ושל מוני פנאן ז"ל".