הסקר, שנערך עבור חברת שחל ע"י מכון KDM בראשותה של ד"ר מלי קדם בקרב 500 נשאלים בני 30 עד 70, הוצג היום (ג') בכנס של האיגוד הישראלי לקרדיולוגיה. מהנתונים עולה כי הצעירים עוסקים בשיעור נמוך יותר בפעילות גופנית מהמבוגרים, מקפידים פחות על תזונה וסובלים מגורמי סיכון ובהם עישון, השמנה, יתר לחץ דם וכולסטרול גבוה.
מהנתונים עולה כי ל-41% מהצעירים יש גורם סיכון אחד להתפתחות אירוע לב, שבץ או טרשת. ל-11% יש שני גורמי סיכון ו-5% מהאנשים בשנות ה-30 לחייהם סובלים משלושה גורמי סיכון.
עוד נמצא כי בעוד ש-59% מכלל הנשאלים דיווחו כי הם עוסקים בפעילות גופנית, דווקא בגילאים הצעירים יותר, בקרב בני ה-30, רק 51% עוסקים בספורט. הספורט המועדף הוא הליכה או ריצה (62%), אחריו חדר כושר (24%) ובמקום השלישי - שחייה (11%). צעירים עושים יותר כושר ומבוגרים מעדיפים הליכה או ריצה. בתחום התזונה, שליש מהנשאלים העידו כי אינם מקפידים על תזונה נכונה. בקרב בני ה-30 עלה שיעורם ל-44%.
בנוסף ציינו שליש מהנשאלים שאינם יודעים מהם ערכי לחץ הדם שלהם, ושני שליש מהנשאלים לא מכירים את ערכי הסוכר שלהם. עוד נמצא כי כ-20% מהנשאלים כלל לא עושים בדיקות שגרתיות אצל רופא המשפחה ולא מבקרים אצלו אפילו פעם בשנה.
"ישראל היא מעצמה עולמית ברפואה ובקרדיולוגיה", הסביר אמר פרופ' אלכס בטלר מהמחלקה לקרדיולוגיה בבית החולים בילינסון. "אנחנו נמצאים במקום השלישי בעולם בירידה בתמותה, אבל מצד שני אנחנו עולים בתחלואה ובמניעה אנחנו בבעיה קשה".
פרופ' דורון זגר ופרופ' גד קרן, יו"ר ומזכ"ל האיגוד הקרדיולוגי בהתאמה, אמרו כי "באמצעים פשוטים מאד ניתן להציל אלפי בני אדם בכל שנה. השינוי אולי לא פשוט לכל אחד: להקפיד על תזונה נכונה, להיבדק באופן סדיר, לעסוק בספורט ולהימנע מעישון, אבל אנחנו בטוחים שמדובר בדברים פעוטים לעומת היכולת להציל חיים".