הלמן: המשק יתגבר על התקופה הקשה

לדברי מנכ"ל השמירה הלמן אלדובי, הממשלה הבאה צריכה להמשיך ברפורמות

ynet עודכן: 27.12.00, 17:36

רוני הלמן, מנכ"ל השמירה הלמן אלדובי קופות גמל, מסכם את השנה היוצאת באופן חיובי. "שנת 2000 הייתה אחת השנים הטובות ביותר למשק הישראלי. בהמשך למגמת השיפור ארוכת הטווח, בשנת 2000 נבלמה האינפלציה, הריבית במהלך מתמשך של ירידה, הגירעון המסחרי והחוב של המשק כם צועדים מטה, היצוא והייצור עולים, זרימת המט"ח למשק לצורכי השקעות פיננסיות והשקעות ריאליות הגיעה לשיא וכתוצאה - השיא בגידול בתמ"ג".

כאשר הוא מתייחס לשנת 2001, הלמן בוחר בנקודת מבט אופטימית יחסית. "בשנה הנכנסת צפויה להימשך המגמה החיובית, ההתייעלות והצמיחה. זרימת המט"ח האדירה של שנת 2000 תספיק ל'קטר' של המשק הישראלי – תעשיית ההיי-טק – למשך שנה שנתיים, כך שסקטור זה ימשיך להוביל את הצמיחה במשק גם בשנה הבאה. היציבות והעוצמה של המשק, יחד עם עתודות הכספים שהצטברו בו, יוכלו להעביר אותנו בתקופה קשה זו.

"הפרמטרים העיקריים שישפיעו השנה הם, המשך תהליך השלום והיציבות במשק האמריקני. הסיכון הקיים למשק הוא שההאטה במשק האמריקני תידרדר למיתון, דבר שיזיק למשק שלנו ולא יאפשר לו לממש את פוטנציאל הצמיחה הגדול שלו".

מצב המשק הישראלי, מעריך הלמן, אינו תלוי משמעותית בשאלת המנצח בבחירות הקרובות. "להערכתנו, לממשלה שתקום בישראל בשנה הקרובה אין השפעה מהותית על התהליכים הכלכליים המרכזיים במשק. המדיניות והפעילות של הממשלות משני צדי הקשת הפוליטית דומות במהותן ומסתכמות בעשייה מועטה מאוד".

"תרומת הממשלה שתקום יכולה להתבטא בהעברת רפורמות מבניות, כמו רפורמה בקרנות הפנסיה, מיסוי סקטור ההיי-טק והמשך תהליך ההפרטה, שיהוו תרומה לשיפור הסביבה העסקית".

 

 

 
פורסם לראשונה