שתי הקבוצות מגיעות למפגש המסורתי במאזן זהה - ניצחון והפסד - כששחקניו של פיני גרשון רוצים להוכיח שההפסד לקאחה לבוראל ויטוריה בשבוע שעבר היה חד פעמי וכי הם מסוגלים להתמודד עם הרמות הגבוהות ביורוליג. בנוסף, במקביל למשחק שייערך הערב, רשמה אמש רומא, יריבתם הבאה של הצהובים, ניצחון שלישי רצוף אחרי ויטוריה וצסק"א, הפעם על מארוסי ביוון, ובמכבי ת"א ירצו להגיע למפגש הזה אחרי ניצחון ביתי על הקבוצה של יבגני פשוטין ועם הרבה ביטחון.
גרשון דיבר אתמול במסיבת העיתונאים על מסורת המפגשים לאורך השנים בין שתי הקבוצות, והבהיר ששחקניו מתכוננים למפגש קצת אחרת מבדרך כלל: "אם אני רוצה או לא רוצה, שחקנים מכינים את עצמם מנטאלית שונה למשחק ביורוליג לעומת מפגש עם נהריה. צריך לראות את קצב האימונים שלנו בשבוע האחרון. אין מה לעשות, למשחקים גדולים השחקנים מתכוננים יותר, רוצים לשחק יותר וכמובן להצליח יותר".
לעומת זאת, דיאור פישר הבהיר שבנוקיה, לא משנה מול מי משחקים, לצהובים פשוט אסור להפסיד: "זה משחק ביתי שלנו ואנחנו חייבים לרשום בו ניצחון. אי אפשר להשוות בין המשחק הערב לזה מול ויטוריה, כי כל משחק הוא שונה וחשוב בפני עצמו, אבל אנחנו חייבים להגן על הבית שלנו ולנצח את צסק"א".

פישר. הסנטר של מכבי מחכה לאוהדים (צילום: אלי אלגרט)
על ההכנות למשחק אמר פישר: "האסטרטגיה שונה כמובן ממשחק למשחק, אבל אין ספק שהמפתח מבחינתנו צריך להיות בהגנה. אנחנו חייבים לשפר את משחק ההגנה שלנו לעומת המשחקים האחרונים אם אנחנו רוצים לנצח אותם".
גם פישר דיבר על מסורת המפגשים בין המועדון הצהוב לרוסים והוסיף: "שמעתי הרבה על המסורת בין צסק"א למכבי ועל המשחקים הגדולים שהיו בין הקבוצות. זה יהיה משחק מעניין ללא ספק. אני עדיין לא ממש מרגיש שיש שוני במשחק הזה, אבל בטח בנוקיה, עם האוהדים והאווירה שתהיה, נרגיש הרבה יותר את ההילה של המשחק ונגיע לעשות את ה-100 אחוז שלנו על מנת לנצח".

טראג'ון לנגדון. אימון קליעות לפני המשחק (צילום: ראובן שוורץ)
"צריך לדעת תמיד מול איזו קבוצה מגיעים לשחק, אבל אנחנו בעיקר צריכים בעיקר לשים לב לעצמנו כי רק אנחנו מסוגלים לשלוט במה שנעשה על המגרש", המשיך פישר. "זה נכון שלשחקני צסק"א יש אולי יותר ניסיון ביורוליג מאשר לשחקנים שלנו, ברור שזה יתרון ויש להם בוודאי הפתעה אחת או יותר שהם ישלפו מהשרוול, אבל בסופו של דבר, אם נתרכז רק בעצמנו ונצליח לשחק את המשחק שלנו, ננצח".
הקבוצה של פשוטין הגיעה אמש בשעה מאוחרת לתל אביב, אחרי שבחרה שלא לקיים בארץ את האימון המסכם שלה ותערוך הבוקר אימון קליעות בלבד לקראת המפגש הערב.