ריאל מדריד הודחה מהגביע הספרדי

הבלאנקוס לא הצליחו למחוק את התבוסה 4:0 לאלקורקון במשחק הראשון וגברו על הקבוצה מהליגה השלישית רק 0:1 בגומלין. ברצלונה, אתלטיקו, ולנסיה ו-ויאריאל בשמינית הגמר

ynet עודכן: 11.11.09, 00:50

ריאל מדריד על הקרשים. שחקניו של מנואל פלגריני ממשיכים לעשות בושות ולא יוכלו להביט גם בשבוע הקרוב בעיני אוהדיהם. המאמן עלול לאבד את משרתו בכל רגע, אחרי ההשפלה הנוספת שספגה קבוצתו הערב (ג'), בגומלין מול אלקורקון בסיבוב הרביעי בגביע הספרדי.

 

הבלאנקוס הובסו כזכור 4:0 במשחק הראשון ובתקשורת הספרדית היו שסברו כי יביסו את הקבוצה מהליגה השלישית ויעלו. בסופו של דבר הפכו שחקני אלקורקון שוב לגיבורים, לאחר ששמרו על שער נקי עד הדקה ה-82, הפסידו רק 1:0, הדיחו בסיכום את יריבתם בעלת השם המפואר והעפילו לשלב שמינית הגמר.

רוד ואן ניסטלרוי עם רובן סאנס מאלקורקון (צילום: AFP) 

 

ריאל ניסתה ללחוץ, אולם נכנסה ללחץ ככל שעברו הדקות והיא לא הצליחה למצוא את הרשת. רוד ואן ניסטלרוי בעט לקורה בדקה ה-52 ושער הניצחון של המחליף רפאל ואן דר וארט (82) היה מעט מדי ומאוחר מדי. ברצלונה, מחזיקת הגביע (וגם אלופת ספרד ואירופה), תארח מאוחר יותר את קולטורל ליאונסה מהליגה השלישית, אותה היא ניצחה 0:2 במשחק הראשון בחוץ. 

  

ברצלונה עלתה עם חמישייה, אתלטיקו עם שישייה

בניגוד לריאל, ברצלונה טיילה לשלב הבא, אחרי ניצחון 0:5 על קולטוראל לאונסה (0:7 בסיכום). בויאן קרקיץ' כבש צמד תוך 120 שניות (53 ו-54), פדרו (63), ליאו מסי (64) וצ'אבי הרננדס (75) השלימו את המלאכה.

ראול מחזיק את הראש. סנסציה בברנבאו (צילום: רויטרס)

 

אתלטיקו מדריד העפילה לשמינית הגמר לאחר שהביסה בבית 0:6 את מרבייה מהליגה השלישית (0:2 לרוחיבלאנקוס בראשון). חוראדו (11), פלורן סינאמה פונגול (15) ורביעייה

 של מקסי רודריגס (22, 30, 46 ו-62) היו שותפים לחגיגה.

 

גם סביליה חגגה בביתה בגומלין אחרי 2:4 לטובתה במפגש הראשון, למרות שהיריבה הצנועה סיודאד דה לורקוי הביכה אותה בדקה ה-46 עם שערו של חוסו סנטאמריה. התגובה אם זאת היתה קשה ומידית בדמות חמישיה: חסוס נבאס איזן התוצאה אחרי חמש דקות ואז הצטרפו אליו פרדי קאנוטה (54, פנדל), לואיש פביאנו (64) וחוסה ואסקס (65, 89).

 

ויאריאל עלתה גם היא לאחר ניצחון ביתי מינימלי 0:1 על פוארטויאנו מהליגה השלישית, אחרי ששתי הקבוצות סיימו בתיקו 1:1 במשחק הראשון. האיטלקי ג'וזפה רוסי כבש את השער היחיד במשחק בדקה ה-74. אוסאסונה ניצחה 0:1 בבית את חרס משער של דאדי בדקה ה-79, אחרי שכבר החזיקה בניצחון חוץ 1:2 במשחק הקודם.

פביאנו ורדונדו מטיילים מול סיודאד דה לורקוי (צילום: רויטרס)

 

ולנסיה סיימה בתיקו 2:2 בבית עם אלקויאנו מהליגה השלישית ועלתה בזכות הניצחון 0:1 במשחק הראשון. קרלוס מרצ'נה (4) וניקולה זיגיץ' (16) כבשו לעטלפים, ויקטור קורטו (40) וקרפיו (84) הישוו. דפורטיבו לה קורוניה ומלאגה עלו לשלב הבא למרות שסיימו משחקיהן הביתיים בתיקו 0:0. דפור עשתה זאת מול מורסיה, אותה ניצחה במפגש הקודם. מלאגה מול סראגוסה עמה סיימה בתיקו 1:1 במפגש הראשון, כך שיתרון שערי החוץ עומד לזכותה.

 
פורסם לראשונה 10.11.09, 20:55