מכבי ת"א: "אנחנו יכולים לנצח את חיפה"

השחקנים הצהובים קיבלו בטחון אחרי הנצחון בבאר שבע ואמרו: "זה מבחן שייקבע איך תראה המשך העונה שלנו". מלול קיבל מחמאות וצפוי לקבל קרדיט גם מול האלופה. גולדהאר יגיע ארצה בחמישי, בוזגלו ישוב לאימונים

לי בוץ פורסם: 24.11.09, 11:41

שביעות רצון גדולה שוררת במכבי תל אביב, בעקבות הניצחון הגדול 1:3 על הפועל באר שבע אמש (ב'), שהגיע אחרי שני מחזורים ללא ניצחון ליגה. בקרית שלום קיוו לחזור אל מסלול הנצחונות לקראת המשחק המסקרן מול מכבי חיפה בשבוע הבא, כאשר הראש של השחקנים כבר במפגש מול האלופה.

 

 

"זה נכון שחיפה הקבוצה בכושר הכי טוב בליגה", אמר הבוקר אחד משחקני מכבי ת"א, "אבל מדובר בכדורגל ובמשחק נתון אפשר לנצח כל אחד. הוכחנו אתמול שאנחנו יודעים לשחק כדורגל ואנחנו יכולים לנצח גם את חיפה בבלומפילד. המשחק בשבוע הבא זה מבחן, שייקבע איך תראה המשך העונה שלנו".

 

במועדון שיבחו אמש את הצעירים - ליאור ז'אן, שרן ייני ודור מלול, שהציגו משחק מצוין. מלול, שהוריד לספסל את יובל שפונגין לאחר ההפסד בדרבי להפועל ת"א, צפוי להמשיך ולקבל את הקרדיט בהרכב גם מול האלופה בשבוע הבא. ייני, שחזר להרכב אחרי שפתח על הספסל במשחק הקודם, כבש את השער הראשון של הקבוצה ועשוי להרוויח את חולצת ההרכב גם בשבוע הבא.

 

יובל אבידור, שלא פתח אתמול בהרכב לראשונה העונה, שיחק כעשרים דקות כאשר עלה כמחליף מהספסל. במועדון מרוצים מעמנואל מאיוקה, שכבש אתמול, ולא מן הנמנע שאבידור ימשיך על הספסל במשחקים הקרובים. מי שלא נכלל אתמול בסגל הוא אנדריי קומאץ', שערך אימון אחד בלבד עם הקבוצה לאחר שחזר באיחור משליחותו הלאומית בנבחרת סלובניה. החלוץ איליה יבוריאן, שלא שותף במשחק אתמול על אף שתורגל בהרכב במהלך השבוע, יצא מאוכזב מאוד מאצטדיון וסרמיל, ולא מן הנמנע כי הוא ייפרד מהקבוצה בחודש ינואר.

עמנואל מאיוקה, מול הרוש. ימשיך לפתוח בהרכב (צילום: אלי אלגרט)

 

שעיה ובושינסקי יצאו לגרמניה

בתוך כך, לאחר המשחק המריאו מנכ"ל הקבוצה עוזי שעיה והיו"ר אביב בושינסקי לגרמניה, לפגישה מקצועית לבקשתו של הבעלים מיטשל גולדהאר. השלושה יבקרו במועדון הפאר הגרמני באיירן מינכן, יפגשו עם הנשיא קרל היינץ רומיניגה, ולאחר מכן ייסעו לביקור בקבוצת הופנהיים בעיר מנהיים.

 

בביקורים אלה יציגו הקבוצות הגרמניות בפני השלושה את דרכי העבודה עם קבוצות הנוער והקבוצה הבוגרת. גולדהאר, בושינסקי ושעיה ינחתו בישראל ביום חמישי, כאשר הבעלים יגיע במיוחד למשחק מול מכבי חיפה ביום שני הקרוב. עדיין לא ברור כמה זמן יישאר גולדהאר בישראל לאחר המשחק מול חיפה.

מיטשל גולדהאר. יישב ביציע גם נגד מכבי חיפה (צילום: אלי אלגרט)

 

החלה מכירת הכרטסים למשחק נגד חיפה

במועדון מצפים לאיצטדיון מלא מול האלופה, כאשר מכירת הכרטיסים למשחק החלה כבר היום. האוהדים הצהובים, שעוכבו אתמול דקות ארוכות בסיום המשחק ביציע על מנת למנוע עימותים מול אוהדי באר שבע, הופתעו ביציאה כאשר שמשות האוטובוס נופצעו, ככל הנראה על ידי הקהל המקומי.

 

בנושא אחר, קשר הקבוצה מאור בוזגלו, ממשיך להגביר את קצב האימונים בהדרגה לקראת חזרתו הצפויה למגרשים בחודש הבא. כפי שכבר פורסם בשבועות האחרונים ב-ynet, בוזגלו, שהחלים מקרע ברצועה הצולבת בברכו, צפוי לשוב למגרשים במהלך חודש דצמבר, וזאת על פי קצב ההחלמה המשוער.

מאור בוזגלו. מתקרב למגרשים (צילום: אלי אלגרט)

 

לאחרונה, לקראת החזרה הצפויה, הגביר השחקן את קצב האימונים האישיים שהוא עורך עם הפיזיולוג ד"ר בוקי ירון, והיום הוא עתיד לערוך אימון יחד עם יתר חבריו לקבוצה לראשונה מאז שנפצע. נכון לעכשיו, עדיין לא ברור מתי בדיוק יעמוד בוזגלו לרשות הצוות המקצועי, אולם לא מן הנמנע כי הוא יכלל בסגל לאחד ממשחקי הליגה בחודש הקרוב.

 

היום יערכו השחקנים ששיחקו אתמול אימון שחרור קל, כאשר המחליפים ושחקני הספסל יתאמנו כרגיל. מחר יהנו חניכיו של אבי נמני מיום חופשי מאימונים וביום חמישי יפתחו בהכנות למשחק מול חיפה.