אסיר לשעבר, שהורשע בעבירות אלימות קשות ושוחרר מהכלא לפני כעשור, הוא החשוד העיקרי במעורבות בירי שבוצע אתמול בבית קפה במדינת וושינגטון. בתקרית, שתוארה כ"מארב מתוכנן היטב", נרצחו ארבעה שוטרים.
משטרת מחוז פירס הודיעה הלילה (יום ב'), כי החלה בחיפושים נרחבים אחר מוריס קלמונס (37), שככל הנראה היה באזור בית הקפה בשעת האירוע. עם זאת, דובר תחנת המשטרה, אד טרויאר, סירב למסור איזה ראיות קושרות אותו לאירוע.
קלמונס, תושב מדינת ארקנסו, ריצה עונש מאסר ממושך בגין שוד אלים וגניבה. הוא שוחרר לאחר שזכה לחנינה ממושל ארקנסו לשעבר, מייק הקאבי. לאחרונה נעצר קלמונס במדינת וושינגטון והואשם בתקיפת שוטר ואונס קטין. הוא שוחרר בשבוע שעבר, אחרי ששילם ערבות של 150 אלף דולר.

הנרצחים. "אחד השוטרים נאבק עד הרגע האחרון" (צילום: רויטרס)
חקירת האירוע הרצחני טרם העלתה ממצאים שיעידו על הנסיבות שהובילו לרציחתם של ארבעת השוטרים מארק רנינגר, רונאלד אוונס, טינה גריסוולד וגרג ריצ'רדס. "אין לנו מושג מה המניע", אמר טרויאר. "אני לא מאמין שכאשר נגלה מה היה המניע, זה יהיה משהו הגיוני".
עם רדת החשיכה אמש, ליוו עשרות מכוניות משטרה ואופנועים את ארונותיהם של הנרצחים למשרדו של חוקר מקרי המוות המחוזי. השיירה המשטרתית עברה ברחובות לייקווד בדממה, כשאורות כלי הרכב מהבהבים, והתושבים צפו בה מהמדרכות.
מפרטים ראשוניים מהחקירה עולה כי ייתכן שאחד השוטרים נאבק באומץ ביורים. דובר המשטרה טרויאר סיפר כי שניים מהשוטרים נהרגו כשישבו ליד שולחן, שלישי נורה למוות כשעמד, והרביעי "התעמת באומץ רב". טרויאר אמר כי "אנו מאמינים שהיה מאבק.... שהשוטר רב עם היורה ודחק אותו לדלת הכניסה".
כעת צופים חוקרי המשטרה בסרטוני מצלמות האבטחה של בית הקפה ושל בתי העסק באזור, בניסיון לזהות את היורה או את כלי הרכב שבו נמלט מהמקום. "איבדנו אנשים שאנחנו אוהבים. אנחנו עובדים קשה כדי לגלות מי הרג אותם ולמצות איתו את הדין", סיכם השריף המקומי.