השבוע יוכרע: טניס זוגות מעורבים - ענף אולימפי?

עוד אופציה למדליה ישראלית בלונדון 2012? הוועד האולימפי הבינלאומי יכריע אם לצרף את הזוגות המעורבים לתכנית המשחקים. היווניה אקטרינה ת'אנו לא תקבל את מדליית הזהב של מריון ג'ונס

ynet פורסם: 08.12.09, 20:47

אנדי רם ושחר פאר עשויים לקבל חדשות טובות במיוחד השבוע. הוועד האולימפי הבינלאומי יתכנס השבוע בלוזאן למפגש בן יומיים, שבסיומו יחליט אם לצרף את ענף הטניס בזוגות מעורבים לתכנית המשחקים, כבר בלונדון 2012.

 

איגוד הטניס העולמי הציע לצרף את הענף, שאותו משחקים כמעט אך ורק בטורנירי הגראנד סלאם, לתכנית הכוללת ביום משחקי גברים, נשים וזוגות. באוגוסט הודיע ה-IOC כי הוא מבקש בטחונות שטניסאי הצמרת ישחקו גם זוגות מעורבים, לפני שיסכים לבקשה.

אנדי רם ו-ורה זבונרבה. זכו בווימבלדון 2006 (AP)

 

"אנחנו עובדים על מודל שיאפשר לטניסאים לשחק זוגות ומעורבים מבלי שנגביל את מספר הספורטאים, כך שנשתמש בטניסאים שכבר משחקים יחידים", אמר סגן נשיא איגוד הטניס העולמי, חואן מרגטס, שהתייחס לנושא.

 

רם, שכבר זכה בעבר פעמיים בטורנירי גראנד סלאם עם פרטנריות מחו"ל בזוגות מעורבים, יוכל במקרה זה להוות אופציה ממשית למדליה ישראלית ראשונה בטניס, אם הוא ופאר עדיין יהיו בצמרת העולמית בעוד כשנתיים וחצי.

 

במקביל, שוקל הוועד האולימפי לבטל חלק ממקצי האופניים - בחמישה ממקצי סיבולת. חלק מרוכבי האופניים כבר מחו על היוזמה, והאלוף האולימפי, הבריטי ברדלי וויגינס, אמר כי החלטה שכזו תהרוג את הענף.

 

בנוסף, במפגש בשווייץ יוכרע סופית לגבי גורלן של המדליות שעליהן ויתרה מריון ג'ונס, שהודיעה כי השתמשה בסמים אסורים בסידני 2000. לפי הדיווחים, היווניה אקטרינה ת'אנו, שביימה תאונת אופנוע כדי להתחמק מבדיקת הסמים באתונה 2004, לא תקבל את הזהב של ג'ונס ב-100 מ', למרות שסיימה שנייה בריצה.