המגזין 'האקונומיסט' יצא במהדורה מיוחדת לשנת 2010, וברשת סטימצקי החליטו לקדם את פניה בחלונות ראווה מקושטים היטב, בכמה מחנויות הרשת הרלוונטיות. כיתוב אדמוני בישר בזעקה על בואו של המגזין לארצנו, וכן הכריז על מחירו: 39.99 שקל או בעברית: 40 שקל. מתחת לכל אלה נצצה ערימה מפתה של מספר גיליונות של המגזין.
חלונות הראווה המקושטים צדו את עיניה של דנה, צרכנית חובבת כלכלה ואובמה, באמצע השבוע שעבר. "בסטימצקי הציגו בחלונות הראווה תמונות של מושאי הגיליון, וכן 8-7 מהגיליונות עצמם", מספרת דנה, "כקוראת ותיקה של 'האקונומיסט' מיהרתי לשוב לסטימצקי ביום שישי, היום הפנוי שלי, כדי לרכוש את הגיליון".
דנה נכנסה לחנות סטימצקי בדיזינגוף סנטר בת"א וחיפשה את הגיליון המקוּדם. "חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי אותו", היא מספרת. "שאלתי את המוכרת בחנות היכן הגיליון, והיא השיבה 'אזל'. בתגובה אמרתי לה שאם אזל, אז שיורידו את הפרסום מחלון הראווה, כי הוא מטעה, והיא השיבה שהגיליון אזל לא מזמן".
למשמע הבשורה הזאת דנה נמלאה אופטימיות והחליטה לכתת את רגליה לחנות סטימצקי הגדולה ביותר בת"א - זו הממוקמת בדיזינגוף בואך פרישמן.
"אם הגיליון אזל לא מזמן, רוב הסיכויים שבסניף הגדול יותר, יהיו עותקים ממנו", היא מסבירה. "חנות הזאת יש חלון ראווה ענקי וכמובן שהוא היה מקושט ב'אקונומיסט'. נכנסתי הלכתי לחפש את הגיליון ולמרבה האכזבה גם כאן הוא לא נמצא. שאלתי את מנהלת החנות היכן הגיליון שזועק מחלונות הראווה של החנות, והיא השיבה לי את תשובת המחץ: 'אני לא יודעת, מי שעושה את חלון הראווה, לא קשור לחנות עצמה'. ביקשתי ממנה למכור לי את אחד הגיליונות שבחלון הראווה והיא סירבה ואמרה שאינה יכולה לגעת בו".
המוכרת הציעה לדנה לקנות את 'האקונומיסט' הרגיל, וכשזו סירבה הציעה לה להזמין את הגיליון החגיגי, אבל דנה מתרעמת על ההבטחה שלא קוימה: "חזרתי הביתה מאוכזבת, אחרי שעשיתי הליכה והתרוצצתי בכל העיר. אני לא מתלוננת על זה שאין להם את הגיליון המיוחד, אלא על זה שכל חלון הראווה שלהם מלא ב'אקונומיסט' והם מבטיחים אותו ללא כיסוי".
אמה של דנה ניסתה למצוא אותו עבורה בחנות בראשון לציון - וכשלה נחרצות. הגיליון החמקמק נעדר גם היום (א') מחנויות סטימצקי בדיזינגוף ובקניון חיפה, וכן מקניון עזריאלי, אולם שם לפחות לא הבטיח חלון הראווה גדולות ונצורות.
מרשת סטימצקי נמסר בתגובה: "מדובר בחוסר נקודתי בסניפים בודדים בלבד, שיתמלא מיד ואינו מייצג את המלאי במרבית חנויות הרשת ברחבי הארץ בהן ניתן להשיג את המגזין".