אובמה: לא יוצא לחופשה עד שהרפורמה תאושר

הנשיא האמריקני היה מעדיף לבלות את הכריסטמס על חוף הים בהוואי, אך יישאר בוושינגטון המושלגת - עד שהרפורמה בבריאות תעבור בסנאט. "זה המעט שאני יכול לעשות", הוא אמר

יצחק בן-חורין, וושינגטון פורסם: 22.12.09, 22:55

הסנאט קודם לסנטה? הנשיא ברק אובמה הודיע הערב (יום ג') כי הוא דוחה את יציאתו לחופשת חג מולד משפחתית בהוואי, עד להשלמת העבודה בסנאט על הרפורמה בביטוח הבריאות. אובמה היה אמור לצאת כבר מחר עם רעייתו ובנותיו במטוס הנשיאותי "איי פורס 1" להונלולו, אבל הבהיר בשיחה עם כתבים: "אני לא עוזב עד שחברי בסנאט ישלימו את עבודתם". אובמה אמר כי "המעט שאני יכול לעשות זה להישאר באיזור ולספק להם עידוד".

 

בוושינגטון אומרים כי חוק הבריאות גזל לנבחרים את חופשת חג המולד שלהם, אבל מדובר בנושא לאומי בעל חשיבות עצומה וערב העברת חוק היסטורי. בעוד חברי הסנאט חייבים להישאר בוושינגטון עד לרגע האחרון, החליט אובמה להישאר לאות סולידריות איתם - וכדי להיות בטוח שהוא לא נמצא רחוק מדי, אם צריך לכופף יד של איזה סנאטור סורר. אובמה הוא יליד הוואי, ואוהב לבלות את חופשת חג המולד על שפת הים בוויקיקי ולא בקור של שיקגו או וושינגטון.

הנשיא אובמה. דווקא לא הולך לשום מקום (צילום: רויטרס)

  

דובר הבית הלבן רוברט גיבס אמר הערב כי הנשיא החליט לחכות יום או יומיים נוספים בוושינגטון המושלגת, כל עוד הסנאטורים הדמוקרטים עמלים על השלמת החקיקה. למרות שלדמוקרטים יש את הרוב הדרוש של 60 סנאטורים להעברת החקיקה, הרפובליקנים מנצלים את מלוא הזמן העומד לרשותם במליאת הסנאט כדי להביע את התנגדותם לחוק ולהצביע פעם נוספת בענייני נוהל בדרך להצבעה הקובעת שעלולה להידחות עד יום חמישי - ערב חג המולד.

 

בינתים הודיע ציר טרי בבית הנבחרים, פרקר גריפית ממדינת אלבמה, על חציית הקווים מהמפלגה הדמוקרטית לרפובליקנית. צעדו של גריפית

בן ה-67 אינו צריך להתקבל בהפתעה גדולה שכן מדובר באיזור בחירה שמרני ביותר, שבו הנשיא אובמה הפסיד למועמד הרפובליקני ג'ון מקיין.

 

גריפית, שניצח בקושי רב את המועמד הרפובליקני באיזור הבחירה, מיקם עצמו מאז הגיע לוושינגטון בשורת נושאים כמתנגד למדיניות של אובמה. העריקה של גריפית לא תשנה את השליטה של הדמוקרטים בבית הנבחרים, ומותירה אותם עם רוב של 251 לעומת 173 רפובליקנים.