פשיטת רגל: פורטסמות' הובסה 4:1 נגד ארסנל

פרמיירליג: שחקניו של אברהם גרנט ספגו את ההפסד ה-14 העונה, ביום בו הוצא צו פירוק לקבוצה. מנצ'סטר יונייטד הביסה את וויגאן 0:5 והקטינה לשתי נקודות את הפער מצ'לסי

ynet עודכן: 30.12.09, 23:55

אברהם גרנט ופורטסמות' קיוו לסיים טוב יותר את שנת 2009, אבל ירצו לשכוח את המחזור ה-20 בפרמיירליג. ביום בו הוצא צו פירוק לקבוצה, בשל אי עמידה בתשלומים, היא הובסה 4:1 בבית על ידי ארסנל. כעת המועדון לא רק אמור לעבור תהליך של פשיטת רגל, אלא גם איבד מסיכוייו לשרוד בפרמיירליג.

 

 

פומפי נותרה כמובן במקום האחרון, כשהיא בפיגור של ארבע נקודות מווסטהאם, בולטון והאל שמעליה. אדוארדו דה סילבה (27), סמיר נאסרי (42), ארון רמזי (69) ואלכסנדר סונג (81) כבשו לתותחנים. נאדיר בלחאדג' צימק (74) למארחים. ארסנל במקום השלישי, עם שתי נקודות פחות מהשניה מנצ'סטר יונייטד (שחקניו של ונגר שיחקו משחק אחד פחות) ו-4 מהמוליכה צ'לסי.

סמיר נאסרי חוגג את השני של ארסנל (צילום: גטי אימג'ס) 

 

0:5 למנצ'סטר יונייטד נגד וויגאן, הפער מצ'לסי שתי נקודות

במשחק השני שהתקיים הערב במחזור ה-20 הביסה האלופה, מנצ'סטר יונייטד, 0:5  את וויגאן. שחקניו של אלכס פרגוסון נותרו במקום השני, אבל הקטינו לשתי נקודות את הפער מצ'לסי.

 

וויין רוני העלה את השדים האדומים ליתרון (28), מייקל קאריק קבע 0:2 כעבור ארבע דקות והברזילאי רפאל דה סילבה הבקיע את השלישי (45). דימיטר ברבאטוב קבע 0:4 בדקה ה-50 ולואיס אנטוניו ולנסיה חתם את התוצאה (75). 

מייקל קאריק ומנצ'סטר יונייטד לא השאירו סיכוי לוויגאן (גטי אימג'ס) 

 

מהלך המשחק ב'פראטון פארק'

דקה תשיעית: פורטסמות' החמיצה הזדמנות נוחה. הכדור הגיע לפרדריק פיקיון, אשר לא היה מרוכז ובעט חלש מקרוב, מנואל אלמוניה עצר. בהמשך פרץ קווין פרינס בואטנג באגף ימין, בעט חזק וסחט מהשוער הספרדי הדיפה לקרן.

 

18': בקארי סאניה הגביה מצד ימין, אדוארדו דה סילבה הגיע ראשון לנגיחה בתוך הרחבה של פורטסמות', אבל שלח את הכדור החוצה רחוק מהשער. כעבור שתי דקות בעט אבו דיאבי מקרוב, בגוביץ' הדף לקרן.

אלכסנדר סונג מארסנל (צילום: גטי אימג'ס) 

 

27': התותחנים עלו ליתרון. ארון רמזי סחט עבירה מחוץ לרחבה ואדוארדו דה סילבה בעט את הכדור החופשי, אשר פגע ביונס קאבול וחדר פנימה - 0:1 לארסנל.

 

33': הקשר האלג'יראי של פומפי, נאדיר בלחאדג', אשר יטוס לאליפות אפריקה לאחר המשחק, פרץ בצד שמאל ובעט כדור שטוח החוצה.

 

42': הגנת פורטסמות' המשיכה להציג יכולת חלשה ושילמה ביוקר. אדוארדו דה סילבה מסר מצד שמאל, ארון רמזי המשיך במהלך באין מפריע בתוך הרחבה, וסמיר נאסרי בעט שטוח פנימה - 0:2 לארסנל.

ארון נגד ארון. מוקואונה לא מצליח לעצור את רמזי (צילום: גטי אימג'ס) 

 

53': נאדיר בלחאדג' ניסה להבקיע במטרה לצמק את התוצאה, אבל הכדור השטוח שבעט יצא החוצה.

 

69': ארון רמזי, המצטיין במשחק, סגר את הסיפור. הוא חטף כדור במרכז השדה, התגבר על השמירה של שלושה שחקנים ובעט חזק מרחוק ברגל שמאל פנימה - 0:3 לארסנל.

 

74': פורטסמות' הצליחה לצמק. נאדיר בלחאדג' מסר ימינה לסטיב פינאן, קיבל בחזרה בתוך הרחבה ושלח ברגל שמאל לרשת - 3:1.

רפאל, דארן פלטשר ופטריס אברה ממנצ'סטר יונייטד חוגגים (גטי אימג'ס) 

 

81': שחקניו של ארסן ונגר הבקיעו את הרביעי. אלכסנדר סוג בנה את המהלך במרכז ומסר ימנה לסמיר נאסרי, אשר הגביה בחזרה לסונג, שנגח פנימה - 1:4

לארסנל.

 

הרכבים

פורטסמות': אסמיר בגוביץ'; סטיב פינאן, יונס קאבול, טל בן חיים, הרמן הריידרסון, ריצ'ארד יוז (מייקל בראון 90), ארון מוקואנה (אנטוני ואנדן בורה 58), נאדיר בלחאדג', חסן יבדה, קווין פרינס בואטנג (נואנקוו קאנו 71), פרדריק פיקיון.

 

ארסנל: מנואל אלמוניה; בקארי סאניה, תומאס ורמאלן, וויליאם גאלאס, ארמנד טראורה, אלכסנדר סונג, ארון רמזי, אבו דיאבי; אנדריי ארשבין (קרלוס ולה 82), אדוארדו דה סילבה (תומאס רוסיצקי 72), סמיר נאסרי (קרייג איסטמונד 85).

 
פורסם לראשונה 30.12.09, 21:32