הכרה בגבולות 67' ובמזרח ירושלים כבירת פלסטין לפני תחילת המו"מ, אופציה לחילופי שטחים של 1-3 אחוז, והסכמה פלסטינית לבניית 8,000 יחידות דיור בהתנחלויות - אלו עיקרי היוזמה שמקדמת מצרים בניסיון לחדש את המו"מ בין ישראל לרשות הפלסטינית על הסדר קבע, כפי שחשף הבוקר (יום ד') העיתון המצרי "אל-גומהורייה".
לקראת חידוש התהליך? עדכונים אחרונים ב-ynet:
היוזמה, לפי הפרסום, גובשה במגעים שקיימו המצרים בהובלת ראש המודיעין עומר סולימאן ושר החוץ אחמד אבו אל-רייט. עוד טוען העיתון, כי תכניה כבר הועברו לצדדים, בפגישות שקיים באחרונה נשיא מצרים חוסני מובארק עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ועם יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, וכן עם נציגי סעודיה. סולימאן ואבו אל-רייט ייצאו מחרתיים לוושינגטון, שם יקיימו פגישות עם ראשי הממשל האמריקני ויעדכנו גם אותם בנושא.
עוד מציין העיתון ברקע לדברים, כי כי שר החוץ הסעודי, סעוד אל-פייסל, שביקר אתמול בקהיר, המשיך ממנה לדמשק, ואילו מלך ירדן עבדאללה הגיע לקהיר והתעדכן אף הוא בפרטי היוזמה.
העיתון מוסיף כי במגעים שקיימה מצרים עם ישראל לאחרונה, הביא גם ראש הממשלה נתניהו שורה של הצעות "שעשויות להיות בסיס טוב להידברות עם הפלסטינים, כדי שתהליך השלום לא ייקלע שוב למבוי סתום".
על פי הדיווח, היוזמה המצרית, שבה נכללו גם הצעות שהציג נתניהו למובארק, כוללת כמה שלבים:
על פי הדיווח, במצרים שוקלים לפעול לכינוס ועידת שלום מצרית באביב, בחסות ארה"ב - כפי שנתניהו הציע, לפי אחד הדיווחים, בפגישתו עם מובארק. הוועידה, נטען, תכונס כנראה בחודש מרס או אפריל, ואחריה יחל המשא-ומתן על הסדר הקבע.