שר הפנים הבריטי, אלן ג'ונסון, אמר בצהריים (יום ג') כי יפעל להוציא מחוץ לחוק את הארגון המוסלמי הקיצוני "Islam4UK". זאת, לאחר שפעיליו התכוונו לקיים תהלוכה ב"נתיב החללים" בעיירה ווטון באסט - הנתיב שבו חולפים ארונות החללים של צבא בריטניה באפגניסטן עם שובם לממלכה.
ג'ונסון אמר כי פעילות הארגון תיאסר תחת כל שם שהוא וזאת במסגרת חוקי ההגנה מטרור. ארגון "Islam4UK" ידוע גם בכינויים "אל-מוהג'ירון", "אל-גורבייה" ו-"כת הנגאלים". על-פי ההחלטה שתיכנס לתוקף מחרתיים, כל אדם שיתפס כפעיל בארגון יועמד לדין וניתן יהיה לשלוח אותו לעשר שנות מאסר לכל היותר.

ראשי "Islam4UK". במרכז אנג'ם חודרי (צילום: AP)
דובר מטעם הארגון אמר לרדיו BBC כי לארגון יש מטרות פוליטיות ואידאולוגיות, אך הוא מתנגד לאלימות.
"מה שקורה כשאינך מסכים עם הממשלה ואתה רוצה לחשוף את מדיניות החוץ שלה, הוא שחופש הופך במהירות לדיקטטורה. אינני יכול להפסיק להיות מוסלמי. אינני יכול להפסיק להתפלל, אינני יכול להפסיק לקרוא לקיום המצוות. אשלם כל מחיר למען אמונתי", אמר הדובר אנג'ם חודרי.
מייסד הארגון, עומר בקרי מוחמד, אמר בשיחת טלפון מלבנון כי החלטת
הממשלה הבריטית "רק תגביר את הפופולריות" של ארגונו.
אתמול הודיע "Islam4UK" על ביטול התהלוכה, שבה היו אמורים הפעילים לשאת 500 ארונות קבורה ריקים ברחובות העיירה ווטון באסט. ההחלטה התקבלה בעקבות זעם ולחץ ציבורי רחב, שכלל עצומה עליה חתו יותר מ-200 אלף בני אדם. גם ראש הממשלה, גורדון בראון, מתח ביקורת קשה על הרעיון וכינה אותו "מתועב ומכעיס".