'הכשרה ביטוח' תתגמל את סוכניה בגין פוליסות ביטוח מסולקות. כך הודיע מנכ"ל החברה, עופר טרמצ'י, ביום עיון מיוחד שערכה היום (ד') לשכת סוכני הביטוח. עד כה לא נהגו חברות הביטוח "לשתף" את הסוכנים בקבלת דמי הניהול שהן גובות בפוליסות המסולקות.
סוכני הביטוח טוענים כי בענף הביטוח, החברות אינן מתגמלות את סוכניהן בעמלות מהפוליסות המסולקות, למרות שהסוכנים ממשיכים לטפל בלקוחות המחזיקים בפוליסות אלו. מדובר בפוליסות לחיסכון ארוך טווח שההפקדות של החוסכים בהן הופסקו מכל סיבה שהיא. החיסכון שנצבר בפוליסות הללו למעשה "שוכב" בחברות הביטוח ובקרנות הפנסיה, והן צוברות עליו רווחים וכן גובות דמי ניהול.
"סוכן הביטוח, שהביא את הפוליסה לחברה וטיפל בה לאורך שנים, אינו מתוגמל", אומרים בלשכה. על פי הערכות הלישכה, נאמד היקף פוליסות הביטוח המסולקות הנמצאות בחברות הביטוח ובקרנות הפנסיה בכ-30 מיליארד שקלים, המניבים הכנסה שנתית של 200 עד 300 מיליון שקל בגין גביית דמי ניהול בלבד.
מנכ"ל 'הכשרה ביטוח', עופר טרמצ'י, הסביר את החלטתה של החברה, "כמהלך אסטרטגי המבטא את מעמדה כחברת סוכנים, התומכת בהם ומחזקת אותם".