שיעים על הכוונת: לפחות 65 בני אדם נהרגו היום (ו') בשני פיגועים שכוונו נגד עולי רגל שיעים בעיר הגדולה בפקיסטן, קראצ'י, ובעיר הקדושה לכת המוסלמית הזו בעיראק, כרבאללה. בפקיסטן פגע מטען חבלה אחד באוטובוס עם נשים וילדים, ואחר בקרוביהם שהגיעו לבית החולים, וכתוצאה מכך נהרגו 25 איש. בעיראק נספו 40 שיעים בפיצוץ מכוניות תופת בתוך קהל גדול.
בתקרית הראשונה בקראצ'י, התפוצץ אופנוע תופת סמוך לאוטובוס שהסיע בעיקר נשים וילדים. 12 מהם נהרגו ו-49 נפצעו. כמה עדי ראייה סיפרו כי מדובר בפיגוע התאבדות, אבל דיווח זה לא קיבל אישור רשמי. הפיצוץ השני פגע בקרוביהם של הנפגעים, שעמדו בכניסה לבית החולים שטיפל בהם - שם נהרגו 13 בני אדם.
"הפיצוץ אירע בדיוק בתוך מתחם האמבולנסים", סיפר כתב סוכנות הידיעות "רויטרס". לא ברור אם מדובר בפיגוע התאבדות של רוכבי אופנוע שהסתננו למתחם או שהמטענים הונחו במקום. המשטרה הפקיסטנית הודיעה כי הצליחה לנטרל פצצה נוספת במתחם בית החולים. לדברי אחד השוטרים, המטען הוטמן בתוך טלוויזיה.

פיגוע ביום העשורא בעיראק בחודש דצמבר (צילום: רויטרס)
בסוף דצמבר נהרגו 44 שיעים בפיגוע בקראצ'י בתהלוכה לציון העשורא - מה שהביא להתפרצות מהומות קשות. הפיגועים היום בוצעו ביום ה-40 והאחרון להתאבלות השיעים על מותו של האימאם חוסיין, נכדו של הנביא מוחמד, שהחלה ביום העשורא.
שלשום נהרגו לפחות 20 עולי רגל שיעים, שהיו בדרכם לכרבאללה, אתר הקרב שבו נהרג האימאם חוסיין בקרב במאה השביעית. הדבר מוסיף למתח בין הסונים לשיעים בעיראק, כשברקע עמד ביטול האיסור על כ-500 אנשי מפלגתו של סדאם חוסיין להתמודד בבחירות הקרובות.
ביום שני נהרגו בפיגוע 40 צליינים בעת שיצאו מבגדד לעבר יעדם, כ-80 קילומטר מהבירה העיראקית. כעת, משפחות שלמות חוששות לעשות את הדרך חזרה, שמא יתווספו למעגל הדמים.