טאקוונדו: מדליית כסף ללירן מלאכי

הישראלי הפסיד בגמר תחרות בינלאומית בשבדיה לאלוף אירופה מגרמניה במשקל עד 58 ק"ג. נוער: ארד לערן סגיר

ynet פורסם: 06.02.10, 22:11

לירן מלאכי זכה הערב (ש') במדליית כסף במשקל עד 58 ק"ג, בתחרות בדרג A בסבב האירופי בטאקוונדו, שנערכת בטולבורג שבשבדיה. מלאכי הפסיד בגמר לאלוף אירופה, הגרמני לבנת טונכט 14:4. מלאכי בן ה-17 התחיל את היום בסיבוב השני עם ניצחון על הבלגי ג'רמי לה דוק, שהושג בניקוד זהב, לאחר שבתום הזמן החוקי של הקרב התוצאה היתה 5:5.

 

גם ברבע הגמר נזקק מלאכי לניקוד זהב מול ג'ייסון אואנס מאירלנד. בתום הזמן החוקי לוח התוצאות הראה על 6:6, ומלאכי היה הראשון שהשיג ניקוד זהב ועלה לחצי הגמר, שם חיכה לו הפולני אריק רודיזיק. הפעם מלאכי היה חד יותר וניצח את הקרב בלי הארכות בתוצאה 5:8. בגמר חיכה לו אלוף אירופה מגרמניה, שהיה עדיף לאורך כל הקרב על הישראלי, שהסתפק בכסף.

בת אל גטרר. יוצאת ללאס וגאס (צילום: נועה עופרן)

 

מדלייה נוספת לישראל הושגה בתחרות הנוער בטולבורג. ערן סגיר היה זה שייצג אותנו על הפודיום במשקל עד 48 ק"ג, כשזכה במדליית הארד. ערן, האח הצעיר של אדם, נכנס לתחרות היישר לשלב רבע הגמר שם ניצח את ג'מי אבליי מבריטניה 3:5. בחצי הגמר פגש סגיר את אדריאן פאול מגרמניה והפסיד לו 14:0. פאול זכה בהמשך בזהב וסגיר הסתפק בארד.

 

הלילה יוצאות לארה"ב שתי הספורטאיות הבכירות של ענף הטאקוונדו, בת אל גטרר ואניה מירקין כדי להשתתף בסוף השבוע הקרוב באליפות ארה"ב שתיערך בלאס וגאס. מירקין סיימה בשנה שעברה את התחרות הזו במקום החמישי.