רמלה, זו שקלעה 54 נקודות בלבד ביום שני האחרון, הזיעה שניים וחצי רבעים לפני שגברה 83:97 על ירושלים וזכתה בכרטיס לחצי הגמר. הקבוצה של רועי איזנברג הוליכה 23:25 בסיום הרבע הראשון ופיגרה 40:39, ארבע דקות למחצית. עד ההפסקה התעוררו פלאנט פירסון, אדוויג לוסון-ווייד ודיאנה ג'קסון וריצת 2:15 קבעה 42:54 רמלאי.

לוסון-ווייד. לגביע חוקים משלו (צילום: יעד כהן)
מכאן, ירושלים רק רדפה אחרי סגנית האלופה. לצערה, הפעם ההגנה לא היתה מי יודע מה, פירסון טווחה מכל מקום ופלוס 16 בסיום הרבע השלישי (58:74) הותיר את עשר הדקות האחרונות לגארבג' טיים.
לרמלה: פירסון 35, ג'קסון 21, גיגי 12, לוסון-ווייד וקווין 11 כל אחת, גורביץ' 4, חוסצ'לוק 3. לירושלים: וויליאמס 29, רוס 17, אלוהים 12, בראון 8, לוי 5, רוג'רס 4.
מחזיקת הגביע המכהנת, מכבי רמת חן, דילגה על אליצור חולון עם 71:92 קליל בזיסמן. הקבוצה של טל נתן עוד הוליכה 22:24 באמצע הרבע השני, אבל ריצת 9:19 ויום נהדר של קמיל ליטל סידרו למקומיות פלוס שמונה עד ההפסקה.
הורנבאקל מחולון מול לין גולן מרמת חן (צילום: אורן אהרוני)
קרי גרדין ושלשות של בת אל לזמי וחן סגל עוד הצליחו למזער מעט נזקים, אבל רמת חן היתה חדה ואגרסיבית יותר. טיפאני ג'קסון המשיכה לחגוג מתחת לסלים, דנה יהלומי איפסה את הידית, ראשונדה מקנטס נפצעה בחולון ודגן איפשר גם למחליפות לקבל זמן פרקט, רגע לפני הקרב הגדול ביום שני בפלייאוף מול נתניה.
לרמת חן: ליטל 26, ג'קסון 20 (15 ריבאונדים), קאנטי ויהלומי 12 כל אחת, אפשטיין 11, גולן 5, דגן 4, פלג ויעקוביביץ' 1 כל אחת. לחולון: הורנבקל 22, גרדין 11 (13 ריבאונדים), אוריון 10, לזמי וסגל 9 כל אחת, מקנטס והללי 4 כל אחת, כרמון 2.

סואץ-קרני. נתניה התאמצה מול בנות השרון (צילום: עוז מועלם)
אלקטרה רמת השרון השיגה את התוצאה הגבוהה של הערב, אבל זו לא היתה חוכמה כל כך גדולה. האדומות מעכו 56:92 את הפועל תל אביב, שנמצאת עם הראש למפגש השלישי בסדרת פלייאוף הירידה מול תל כביר. הגרלת חצי הגמר תיערך ביום שלישי הבא במשרדי האיגוד.