כּוֹס הֶחֳרָבוֹת, דורס לילי קטן הגיע לטיפול בבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת-גן לפני כשלושה חודשים בעקבות פציעה בכנף. הכוס נמצא מוטל על הקרקע באזור בנימינה כשאחת מכנפיו שמוטה והוא מתקשה לעוף בכוחות עצמו.
שלומי פרי, מטפל בחיות בר בבית החולים, לוקח את הדורס לבדיקה במרפאה כדי לעקוב אחר קצב ההחלמה של הדורס. "הוא הגיע אלינו כשהוא חלש מאוד עם כנף נפוחה. אחרי צילומי רנטגן לא גילינו שבר והענקנו לו טיפולי אנטיביוטיקה", מספר פרי. "לאחרונה, הנפיחות שלו בכנף ירדה והטיפול האנטיביוטי הופסק, הוא התחזק יותר, עלה במשקל ועכשיו המטרה שלנו היא להשיב לו את יכולת התעופה".
במרפאת בית החולים, פרי אוחז את הדורס בזהירות וקורא לטלי שטינבך, מטפלת בחיות בר בבית החולים שהגיעה להעניק לדורס הקטן את הטיפול היומי - הפעלה של שרירי הכנף הפגועה. "בדיוק כמו בבני אדם שסובלים מפציעות וזקוקים לשיקום השרירים, גם אצל החיות הפגועות יש צורך בפיזיותרפיה ממושכת", היא מסבירה ומבצעת מספר תרגילי מתיחות לכנף של כוס החורבות.
כוס החרבות נחשב לעוף יציב ושכיח בכל חלקי הארץ שחי בדרך כלל עם בן או בת זוג קבועים. אל תתנו לגודלו להטעות אתכם. הכוס הוא צייד מיומן המקיים תצפיות רבות לפני שהוא עף לעבר טרפו. בתפריט הקולינרי שלו ניתן למצוא חרקים גדולים, זוחלים, צפרדעים וגם יונקים קטנים כדוגמת עכברים ומכרסמים שונים, ואפילו ציפורי שיר קטנות ועקרבים.
לאחר מספר דקות של מתיחות, קיפולים ועיסויים, אימון הפיזיותרפיה מסתיים בשלום ופרי בודק את יכולת התגובה של הדורס שמצליח להזיז את כנפיו במהירות, אך נראה כי עדיין צפוייה לו תקופת שיקום לא קצרה בבית החולים. "ברגע שנראה שהוא לא שומט יותר את הכנף, מצליח לעוף בכוחות עצמו בכלוב גדול, הדבר החשוב ביותר הוא לוודא שהוא מסוגל לצוד את המזון שלו בלי בעיות ורק אז נוכל להשיבו בחזרה לטבע", מסכם פרי.

