ורמוט: "לא רוצה שחיפה תנצח את מכבי"

הפועל ת"א שבה למסלול הניצחונות עם 0:4 על בני יהודה ומקווה כעת שהיריבה העירונית תסייע לה בקריית אליעזר. גוטמן: "כך אנחנו צריכים לשחק". לוזון: "לא התפרקנו ככה מאז שהגעתי"

לי בוץ פורסם: 13.03.10, 19:35

בני יהודה קראה בתחילת העונה תיגר על העליונות האדומה בעיר, אבל הערב (ש') לא נותר לאיש ספק לגבי זהות השליטה האמיתית - כשהפועל תל אביב הביסה אותה 0:4 ללא כל קושי.

 

 

"ככה הפועל צריכה לשחק", סיכם בפשטות המאמן המנצח אלי גוטמן. "עלינו נחושים מהרגע הראשון, כל אחד שיחק במקום שלו. כשהפועל משחקת עם משמעת טקטית, בנוסף ליכולת האישית, יש תוצאות. ביטלנו את בני יהודה, כי היינו ראשונים לכל הכדורים. אביחי ידין היה הסמן הימני שלנו. הוא פיצח לבד את מרכז השדה, שבר התקפות יריב. אם הוא ימשיך כך, השמיים הם הגבול".

 

צפו בתגובות לניצחון הפועל תל אביב (צילום ועריכה: יועד כהן) (צילום סטילס: אלי אלגרט, וידאו: יוֹעֵד כהן)

רק בשבוע שעבר כשלו האדומים מול הפועל פתח תקווה, כשיצאו עם נקודה אחת בלבד מהאורווה. "כבר במקלחת במגרש, גילי ורמוט אמר לכולם שנבוא לבלומפילד ונחזור לשחק את הכדורגל שלנו", סיפר גוטמן. ומה בנוגע למשחק בין מכבי חיפה למכבי תל אביב ביום ב'? מאמן הפועל סירב לקחת צד: "אנחנו מסתכלים על עצמנו והדרך עוד ארוכה. מה שצריך לקרות, יקרה".

 

חוזהו של גוטמן עדיין לא הוארך, אבל הוא נשמע בטוח במקומו: "אנחנו כבר מדברים על השנה הבאה, ובכלל, צריך לתת מילה טובה להנהלה. בקיץ וגם עכשיו היא נתנה לנו כל מה שביקשנו. החתימה היא עניין פורמלי בלבד".

זהבי בין שחקני בני יהודה. לוזון: "הפועל ניצחה בצדק" (צילום: אלי אלגרט)

 

גילי ורמוט: "הפכנו את המשחק לקל, למרות שבני יהודה היא קבוצה מצוינת. הדברים התחברו כמו שרצינו. היינו מאוכזבים מאוד מהתיקו שלנו בפתח תקווה והגענו הערב קצת טעונים מכל מה שקרה. בהפסקה דיברנו שנחזור למגרש כאילו התוצאה היא 0:0 ולא 0:3. ידענו שאסור להוריד את הרגל מהגז ורצינו לשמור על המתח. אני שמח שעמדנו בזה".

 

לקראת המשחק ביום שני בין מכבי חיפה למכבי ת"א, אמר הקשר: "אנחנו לא רוצים שחיפה תנצח, אבל צריכים להתרכז בעצמנו ולנצח עד סוף העונה. בשבוע שעבר קצת התרחקנו. כל עוד יש סיכוי, אפילו קלוש, אנחנו נילחם".

ורמוט. הפעם הוא רוצה שהיריבה העירונית תנצח (צילום: עוז מועלם)

 

ורמוט נשאל אם יישאר בהפועל גם בעונה הבאה: "תמיד יש סיכוי שאמשיך, אבל כרגע אני לא יודע מה יהיה. אם וכאשר תגיע איזושהי הצעה, נראה. שום דבר לא סגור, לכאן או לכאן. אני מבוגר כמעט בשלוש שנים מהיציאה הקודמת ואני שחקן טוב יותר משהייתי אז, אבל צריך לחכות ולראות".

  

מאמן בני יהודה, גיא לוזון: "ממש לא ציפינו לזה, אבל הפועל היתה דינמית מאוד וראשונה לכל כדור ואלו דברים שאנחנו לא עשינו. היא הכריעה את המשחק כבר במחצית הראשונה, ועל כך מגיע לה כל הכבוד. לא התפרקנו ככה בשנה וחצי האחרונות, אבל כשנראים רע - סופגים, וכשסופגים - מפסידים".

 

- נתתם יותר מדי כבוד להפועל?

"כשמפסידים, הכול נכון ולא משנה מה נגיד עכשיו. הכול יישמע כמו תירוץ. הפועל שיחקה טוב יותר וניצחה בצדק. במחצית השנייה עלינו בצורה קצת יותר טובה, אבל ההרחקה של איציק עזוז גמרה סופית את המשחק". לגבי הספקולציות, שלפיהן ימונה למאמן הנבחרת הצעירה אמר לוזון: "אני מתעסק כרגע רק בבני יהודה".

 

כפיר אדרי: "התוצאה מדברת בעד עצמה. היה לי משחק רע ואנחנו מודעים לכך שהיינו חלשים. הפערים בין המקום הרביעי לשישי אינם כל כך גדולים ואנחנו צריכים לעבוד קשה כדי לשמור על מקומנו".

הפועל תל אביב בני יהודה סיבוב שני