החשודים בתקיפת המנקים הורחקו מהמגרשים

בית משפט השלום בירושלים קבע כי על ששת החשודים בתקיפת עובדי הניקיון בטדי יאסר להיכנס לאצטדיונים בארץ למשך שלוש שנים. בנוסף: המשטרה תמליץ להעמיד אותם לדין באשמת תקיפה חבלנית

שמוליק גרוסמן פורסם: 21.03.10, 17:13

כרטיס אדום. בית משפט השלום בירושלים קבע היום (א') כי ששת החשודים בתקיפת עובדי הניקיון באיצטדיון טדי יורחקו למשך שלוש שנים ממגרשי הכדורגל בארץ. השופט, יחזקאל ברקלי, קיבל את טענות שוטרי מרחב מוריה ופסק כי "הנאשמים לא יימצאו באף מגרש כדורגל בארץ או במרחק 100 מטר ממנו עד סוף עונת המשחקים 2011/2012".

 

בנוסף קבע ברקלי כי ששת החשודים, ובהם שלושה קטינים ושלושה בגירים, יתייצבו בבית משפט או בתחנת המשטרה כשיידרשו לכך, וישלמו ערבות עצמית וערבות צד ג' בסך 10,000 שקל. לאחר מתן פסק הדין, אמר אביו של אחד הקטינים כי מדובר בהחלטה שתבוטל לכשתגיע לערעור בבית המשפט המחוזי.

ברקת, קורנפיין ועובדי הניקיון המותקפים (צילום: נעם מושקוביץ')

 

"אני לא מוכן שיהפכו את הבן שלי לעבריין", סיפר. "הוא חף מפשע ואפילו לא זיהו אותו במסדר זיהוי. היה רק נער אחד שהכה את השנים והאחרים
רק צפו. הוא גם זה שהפליל את היתר כדי לקבל הקלה בגזר הדין".

 

הפסיקה, שכבר גרמה לזעם רב בקרב אוהדי הקבוצה הירושלמית, באה כזכור על רקע החשד לתקיפת שני עובדי ניקיון, תושבי מזרח ירושלים, שעבדו באצטדיון טדי במהלך המחצית בין בית"ר ירושלים ומ.ס אשדוד. השניים הותקפו בתוך תא שירותים בבעיטות ואגרופים דקות ארוכות עד שהתוקפים נמלטו מהמקום.

 

בנוסף להרחקה לשלוש העונות הקרובות, תעביר המשטרה לפרקליטות את תיקי החקירה של כל שבעת החשודים, בהמלצה להעמידם לדין באשמת תקיפה חבלנית. אוהד נוסף שחשוד אף הוא במעורבות בפרשה, נשלח למעצר בית והורחק לשנתיים ממגרשי הכדורגל. גם הוא כמו יתר החשודים טוען לחפותו.