באפריל 2008 הוליכה נעמה שפיר את הפועל עמק יזרעאל לזכייה בגביע המדינה לנערות א' הראשון בתולדותיה. שנתיים חלפו והערב (ג') היתה זו אחותה הצעירה, יעל שפיר, שהניפה את הסרוויס היוקרתי עם הקבוצה הצפונית. עמק יזרעאל גברה בגמר ברמלה 68:71 על אליצור חולון וחגגה תואר שני בתולדותיה.
אחרי מחצית צמודה (30:35), פתחו שפיר וחברותיה מבערים, כשהן מציגות כדורסל מהיר, חכם הגנתית ובעיקר אטרקטיבי. שירה שכט, מכוכבות נבחרת הנערות בקיץ, נסגרה היטב ברבע השלישי וחמש דקות בתוך הרבע המכריע הפער צמח כבר ל-20 הפרש לזכות העמק, 44:64.
גמור? ריצה חולונית מדהימה ל-7:24 כמעט איפשרה קאמבק מהסרטים, אבל רק כמעט. "ההרגשה מדהימה, נחגוג כל הלילה", אמרה כוכבת הערב, יעל שפיר, שגם נבחרה ל-MVP. הקפטנית דורין גבאי הוסיפה: "היינו יותר טובות, פשוט רצינו את זה יותר".
גם המאמן לירן בראל היה באקסטזה: "הקבוצה הטובה ביותר ניצחה. חוץ מהניצחון, אני מרוצה בעיקר מהדרך. במשך שלושה רבעים שיחקנו כדורסל נהדר, בסוף זה קצת נעצר, אבל הגביע הוא שלנו". מהעבר השני, בחולון השלימו עם ההפסד. "העמק היו טובות יותר", הסכימה שירה שכט. "פשוט התעוררנו מאוחר מדי".

ראש המועצה האזורית עמק יזרעאל, אייל בצר, חגג גם הוא : "הגביע חזר לעמק! זו מתנה לחגיגות המאה של ההתיישבות הציונית בעמק יזרעאל".
לעמק יזרעאל: שפיר 19 (9 אס'), אמסלם 12, גבאי 11 (12 ריב'), עיבל ובהיר 10 כל אחת, קרופיק 7, עילית כהן 2. לחולון: שכט 24 (8 מ-21 מהשדה, 12 ריב', 5 אס'), מוזס 18 (8 ריב'), זר אביב 13, ספיר 7, גילת 6.

נערות ב' אבן יהודה בתמונה למזכרת (צילום: אורן אהרוני)
באשדוד יכלו להתנחם עם זכייה בגביע הילדות, אחרי 46:50 דרמטי על מכבי רעננה. נועה זילבנסקי בלטה אצל המנצחות עם 25 נקודות, קארין כהן הוסיפה 11 משלה. דורין רדט הוליכה את קלעיות המפסידות עם 15 נקודות.