כתב האישום הוגש נגד האיש, אף שאחד התסמינים העיקריים של התסמונת המולדת שהוא סובל ממנה, הוא פיגור שכלי - מצב שבדרך כלל נחשב לסיבה מספקת לקביעת אי כשירות לעמוד לדין. ייתכן שבהמשך המשפט, הדבר ייקבע בחוות דעת פסיכיאטרית - וכתב האישום יבוטל. במקרה כזה, יאושפז האיש במוסד סגור. ההחלטה תיקבע בהתאם לעומק הפיגור. האחים סודמי, למשל, הואשמו באחרונה ברצח הילד לאון קלנטרוב לאחר שחוות דעת קבעה כי מידת הפיגור שלהם גבולית.
מכתב האישום שהוגש היום, באמצעות עו"ד שלומית בן יצחק, עולה כי לפני כחודש, בשעות הערב, שהו הנאשם והילד בבית כנסת בעיר. לטענת הפרקליטות, הנאשם הוביל את הילד לחדר צדדי. הילד התנגד ודרש מהנשאם שיעזוב אותו לנפשו - אולם הוא הזהיר אותו שישתוק, ואף תפס אותו ומנע ממנו לצאת.
על פי כתב האישום, בשלב זה אמר הנאשם לילד כי ישחקו ב"רופא וחולה" - אך הילד התנגד. לאחר מכן הורה לו הנאשם להיכנס יחד עמו לשירותים. הילד סירב גם לזאת, ואף צעק ובכה - אולם הנאשם הפשיט את מכנסיו ואת תחתוניו.
הילד בכה וצעק, ובתגובה קילל אותו הנאשם ואף איים עליו כי אם יעשה זאת בשנית - יזרוק עליו כסאות. לאחר מכן ביצע בו - כך נטען בכתב האישום - מעשה סדום ומעשה מגונה. את מעשיו הפסיק רק בעקבות הגעתו של גבאי בית הכנסת לחדר.
בסעיף נוסף בכתב האישום, מתוארת התקיפה השנייה, שאירעה לפני כחמש שנים, אז עבד הנאשם באחד מאולמות האירועים בעיר. במהלך עבודתו, נטען, הכניס ילד כבן ארבע לשירותים, השכיב אותו על האסלה וביצע בו מעשים מגונים.