מבנה הכוכבים הראשי במפת המדינה מעיד על הצורך למצוא לעצמה מקום בתוך הסביבה בה היא נמצאת, מצב היוצר גם חוסר וודאות לגבי העתיד לבוא. קיימת בעיה שחוזרת ועולה, גם אם יש ניסיון להדחיק אותה, בעיה מעשית, אשר גורמת לאי שקט רגשי וקשורה למערכות היחסים עם אלה שחשבנו שהם חברים, או המשפחה שלנו. הכוכבים מעידים על חוסר נאמנות של מישהו שנחשב קרוב ומומלץ לשאול שאלות, לבחון את היחסים לטווח הארוך ולבדוק אותם שוב.
אם אתם עדיין לא מבינים במי מדובר, הכוונה לממשל האמריקאי, לנשיא שנבחר שם וחי בבועה שיצר לעצמו, בועה שתתנפץ בעתיד, אך נקווה שלא מאוחר מדי. אולם, לא רק זאת, גם בתוך המדינה עצמה עולות וצפות בעיות קשות של שחיתות, שהיו ידועות, אבל גם את אלה הדחקנו, נוכח איכות החיים הטובה. לא רצינו לדעת, כי המחשבה הייתה שזה לא פוגע באזרח האינדיבידואל. נקודת הביניים של הכוכבים אורנוס ונפטון, מציפה את הבעיות ומניחה אותם על השולחן ויהיה צורך לבחון את מערכות היחסים של מדינת ישראל עם ארה"ב ואירופה, ולהתמודד עם הבעיות הפנימיות של המדינה. מצב כוכבים זה ילווה אותנו עד חודש פברואר 2011. יש להניח שלאורך הדרך, יצוצו עוד כמה סיפורים, כאלה שלא רצינו לדעת או להתמודד איתן בעבר.
הכוכבים הנמצאים על ציר 3-9, הם אלה העוזרים לחשוף את האמת שהסתתרה מאחורי הקלעים, או שהייתה על השולחן וכוסתה במפה צבעונית. האורנוס, על הציר 3-9, אינו מניח ואחרי שכבר חווינו לאחרונה גם את נקודת הביניים אורנוס פלוטו על אותו הציר, כל הנושא של מנהל תקין, צדק חברתי ומשפטי יוצא לאור. כל מה שאינו נכון, גם מבחינה חברתית סוציאלית, נחשף ללא כחל וסרק, אין הנחות בשום תחום ומה שאנחנו עדיין לא יודעים נדע במהלך השנה הקרובה.
מבחינה כלכלית, מצבה של מדינת ישראל הוא טוב, הדינאמיקה הכלכלית חיובית והפוטנציאל מביא פרויקטים כלכליים מוגדרים, ביוזמת משרדי הממשלה וגופים ממסדיים אחרים. ההתפתחות הזו ממשיכה, בעיקר ביחס לעולם הגדול והמטבע הישראלי, השקל, גם הוא מוכיח חוסן.
מבנה הכוכבים הנוכחי ממשיך על ציר 5-11 עד תחילת שנת 2012 ולאורך השנה מצטרפים כוכבים נוספים, המחזקים את היכולת לבצע עסקים חדשניים ומפתיעים, כאלה הדורשים גישה פתוחה ויצירתית, גם אם הם נחשבים לסיכונים כלכליים.
כירון, המצטרף על ציר 5-11, יאפשר הרחבת המעגלים והקשרים שמדינת ישראל מפתחת, קשרים שהם לא צפויים, אך כאלו שיעזרו להשתחרר ולבטא באופן גלוי את הצרכים של המדינה ביחס לסובבים אותה וביחס לאלה המגדירים עצמם "חברים". תתבקש גישה מרעננת וחדשה במפגשים הבינלאומיים, אשר נובעת מהביטחון שלנו כמדינה שהגיעה, למרות הכל, עד הלום, ל- 62 שנים של עצמאות וזאת למרות חוסר הפרגון מהשכנים הסובבים אותנו.
שילוב הכוכבים על המפה של המדינה ידרוש מההנהגה לבחון דרכים נוספות, כיוונים אחרים ולהעיז לצאת ממערכת מוגנת (הממשל האמריקאי הנוכחי) על מנת להגיע למטרות שלה. אין השילוב הזה מעיד על התבודדות, כפי שמנסים לומר לנו, אלא על קשרים עם מדינות תרבותיות אחרות. יתכן שנדרש לבחון כעבור פרק זמן את ההחלטות שוב, אבל לרצון לשמור על עצמאותנו ועל החופש שלנו, יש גם מחיר. העוצמה הפנימית של המדינה קיימת.
חשוב בעת הזו לצאת בהסברה דיפלומטית על בסיס ראייה אסטרטגית וזה אפשרי עם הכוכבים על ציר 3-9. מצב הכוכבים יכול להשפיע נקודתית, להרחיב אופקים, תרתי משמע ולפתוח דלתות חדשות. נכון שהדרך הזו אינה מבטיחה יציבות, אך היא מביאה לבחינה מחדש של מערכות יחסים, התחלות חדשות ומאפשרת גם לבטא את האמונה של האזרחים ביכולות של המדינה נטו, בלי לשכוח את כללי המשחק המקובלים כשהם משתלבים בנורמות החברתיות שלנו כאומה יהודית ישראלית, גם מול העולם הגדול.
"כאשר עם ישראל יגאל את ארץ ישראל-תגאל ארץ ישראל את עם ישראל" (מנחם אוסישקין)
טובה ספרא, אסטרולוגיה