ההסתדרות הקימה היום (ה'), לראשונה בישראל, ועד עובדים בחברת כרטיסי אשראי. זאת לאחר שיותר משליש מ- 1,400 עובדי חברת כרטיסי האשראי CAL הצטרפו לשורותיה על רקע רצונם להסדיר את תנאי העסקתם. לאור ההתארגנות, יו"ר אגף התארגנות עובדים, עו"ד שי תקן, שלח היום מכתב למנכ"ל החברה, ישראל דוד, ובו הוא מבקש לפתוח במו"מ על הסכם קיבוצי.
יו"ר ועד העובדים, אופיר הרפז, דאג להבהיר שרצונם של עובדי CAL בשיתוף פעולה עם ההנהלה CAL כדי "להצעיד את החברה קדימה", אך גם "לשפר את תנאי העסקת העובדים". הוא הוסיף ש"ועד עובדים מסודר הוא חלק בלתי נפרד מתפקוד נכון ובריא של חברות מובילות במשק ומקור להידברות, להענקת זכויות ולתחושה שהחברה עושה כל שביכולתה למען רווחת עובדיה".
עו"ד תקן אמר היום כי "התארגנות עובדי CAL מהווה התפתחות חיובית משום שמדובר בעוד ענף שעובדיו מתחילים להתארגן, כפי שקרה, למשל, במערכת המשפטית בדמות ההתארגנות של העוזרים המשפטיים, בענף האנרגיה בדמות ההתארגנות בסונול ובענפים נוספים. אנו מקווים שעוד ענפים יצטרפו למעגל ההתארגנות".
מ-CAL נמסר ל-ynet ש"המכתב התקבל והנהלת החברה לומדת את הנושא".
חברת CAL עוסקת במתן אשראי, בהנפקה של כרטיסי אשראי וסליקת בתי עסק, בנכיון כרטיסי אשראי, בהלוואות, וביטוח המחאות. החברה דיווחה על רווח של כ-250 מליון שקל ב-2009. נמצאת בבעלות משותפת לבנק דיסקונט (כ-72%) ולבנק הבינלאומי (כ-28%) ומשרדיהנמצאים בגבעתיים.