שיא ישראלי ליבגניה זבולוטני ביידוי פטיש

אלופת ישראל קבעה תוצאה מרשימה של 58.48 מ' במסגרת אליפות הפועל - שיפור של 1.01 מ' לשיאה הקודם. ריצת הרים: מלכא ואטיאס אלופי ישראל

ynet פורסם: 24.04.10, 18:16

שיאנית ואלופת ישראל ביידוי פטיש, יבגניה זבולוטני שברה היום (שבת) את שיאה הישראלי כשהרחיקה את הפטיש למרחק של 58.48 מ' במסגרת אליפות הפועל לזכרו של יריב אורן ז"ל בהדסה נעורים.

 

זבולוטני ממכבי ת"א שהודתה היום כי הפסיקה בעצמה לספור את כמות השיאים הישראלים אותם שברה, שיפרה ב-1.01 מ' את שיאה הקודם, אותו קבעה בתחילת החודש.

 

בסיום התחרות אמרה זבולוטני: "אני מאוד מרוצה מהשיא, אבל כלל לא מופתעת. כבר הכרזתי שאשבור השנה את מחסום 60 המטרים ואני מתכוונת לעמוד בהבטחתי". זבולוטני הוכרזה בסיום התחרות היום כספורטאית המצטיינת לצדו של יוחאי הלוי ממכבי ת"א שקפץ 7.80 מ' בתחרות הקפיצה לרוחק, תוצאה קצרה ב-6 ס"מ בלבד משיאו האישי, אבל הושגה ברוח גבית חזקה מהמותר.

זבולטני: "אעבור את מחסום 60 המטרים" (באדיבות איגוד האתלטיקה)

 

ריצת הרים: מלכא ואטיאס אלופי ישראל

חיים מלכא מהפועל אתלטי אורן השרון, שיחגוג בעוד שבועיים את יום הולדתו ה-40, זכה באליפות ישראל בריצת הרים אחרי שנתיים הפסקה, בהן סיים במקום הרביעי. מלכא, שנחשב לאחד ממייסדי ריצות ההרים בארץ, סיים את המסלול האתגרי במיוחד בזמן של 43.56 דק' וזכה בתואר בפעם השנייה בקריירה, אחרי שזכה באליפות

הראשונה שהתקיימה לפני 3 שנים במוחרקה.

 

יגאל לב בן ה-25, גם הוא האגודת אתלטי אורן השרון הוביל ב-5 הק"מ הראשונים, אולם מלכא עקף אותו בכניסה לשטח ההררי הקשה, ממנו לב רק רדף, אך לא הצליח לעקוף שוב וסיים את הריצה בזמן של 47.24 דק'. בועז מטלון בן ה-29 מאגודת הרצים סיים שלישי בתוצאה של 52.59 דק'.

 

מלכא אמר בסיום הריצה: "זו הייתה ריצת הרים אמיתית שכללה חלק של ריצת שדה וחלק גדול של הרים מאתגרים. התאמנתי כחודש וחצי בפרו בגובה של 3,200 מ' מעל פני הים ואחרי פציעה של חודשיים, חזרתי להתאמן במים עמוקים, אבל הפציעה עדיין מטרידה אותי, כך שאני מאוד מרוצה מהתוצאה וכמובן מהניצחון".

 

מיגל אטיאס ממכבי ת"א הפתיעה כשניצחה במסלול הנשים שאורכו כ-5 ק"מ בזמן של 25.40 דק' והקדימה את נועה ברקמן מא.ס. רמה"ש שהייתה מועמדת לניצחון, אבל סיימה שנייה בזמן של 26.58 דק'. שלישית סיימה ורד אופיר מאגודת מועדון ארוחת הבוקר בזמן של 30.46 דק'. באותו מסלול התקיימה גם אליפות הנוער בה זכה טל ברגר בן ה-15 מהפועל כפ"ס שסיים בזמן של 27.45 דק'. מלכא ואטיאס ייצגו את ישראל באליפות אירופה התשיעית שתתקיים ביולי בבולגריה.