הבקעה, שתפגוש בחצי הגמר את מכבי אשדוד (גברה 0:2 בסדרת רבע הגמר על הפועל חיפה), ניצחה 63:73 את אליצור רמלה בזכות ערב נהדר של אדריאן אוטר, שסיים עם דאבל-דאבל של 23 נקודות ו-16 ריבאונדים.

אוטר מהבקעה מול פרחי מאשדוד. נפגשים בחצי הגמר (צילום: צפריר אביוב)
רמלה, שהיתה רחוקה 1.8 שניות מסנסציה במשחק השני, סבלה מערב חלש של דיימון פטרסון שקלע רק 4 נק' (1 מ-11 לשתיים - 9 אחוז). ג'טין יאנג סיים עם 14 נק', כאשר הקלע הבולט אצל האורחים היה דן בנק עם 17 נק'. עבור הקבוצה של דרור כהן קלע גרי גנדל 13 נק' ויחזקאל סקוורר הוסיף 10 נק' ו-5 אסיסטים.
המשחק בין קריית טבעון לכוכב יאיר התאפיין באין הגנה מצד שתי הקבוצות והסתיים עם ניצחון 98:116 של המארחת. שחקניו של עופר רחימי, שיפגשו בחצי הגמר את יוקנעם/מגידו (ניצחה 0:2 בסדרת רבע הגמר את אליצור יבנה), יכולים להיות מרוצים מהתוצאה, לאחר שהמשחק הקודם הסתיים עם שלשה מטורפת של שלומי הרוש וניצחון לכוכב יאיר.
קריית טבעון נהנתה מערב מצוין של בראיין אוסברי, שקלע 42 נק' (11 מ-17 לשתיים), ומיום קליעה נהדר של אייל סולומונוביץ' (22 נק') וקובי אייזיק (19 נק ו-5 ריב'). ריימונד היקס היה הקלע הבולט של כוכב יאיר עם 29 נק', הרוש הוסיף 18 ועומר רוב תרם 17.