על פי הפרטים הידועים עד כה, בלשים של מרחב דן הבחינו הערב באלפרון, שנסע על האופנוע שלו באזור רמת גן, וסימנו לו לעצור. בבדיקה שערכו באופנוע, נמצאו כמה עשרות כדורים, שעל פי חשד הבלשים הינם סם.
בתום תשאול קצר במקום, ולנוכח העובדה שאלפרון הוא יעד של הימ"ר, הוא הועבר לחקירה במשרדי היחידה, שם מנסים החוקרים לברר עמו מה מהות החומר שנתפס. הוא עצמו מכחיש שמדובר בסמים.
במשטרה עדיין לא החליטו כיצד לנהוג עמו עד שיתבררו תוצאות הבדיקה,
אך לא מן הנמנע שהוא יובא מחר להארכת מעצר בבית משפט השלום בתל אביב.
ימים לא פשוטים עוברים על משפחת אלפרון. לפני כמה ימים נשלח אריה אלפרון, אחיו של נסים, ל-20 חודשי מאסר, לאחר שהורשע בסחיטה באיומים של בעל מסעדה ברמת גן, כחלק מעסקי מחזור הבקבוקים שלו.
במקביל, נגד שני האחים, יחד עם אחיינם דרור, בנו של האח המנוח יעקב, מתנהל בבאר-שבע משפט שבו הם מואשמים בתקיפה בנסיבות מחמירות, בסחיטה ואיומים ובעוד שורת עבירות - בעקבות מעורבותם בקטטה בבית הקברות בדימונה.