ויזל, שהתבקש על-ידי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לנצל את הפגישה כדי לסייע בשיקום היחסים בין ישראל לבין הממשל האמריקני, הביע בתום האירוע אופטימיות. "אני סבור שהמתח נעלם. אין לשלום תחליף, וליחסים בין ישראל לארצות-הברית יש היסטוריה שתמיד הייתה מאופיינת בהבנה. זו הייתה ארוחה טובה וכשרה", סיכם.

ויזל בצאתו מהבית הלבן. ארוחה אינטימית ואופטימית (צילום: AP)
בהמשך להתחממות היחסים עם האמריקנים, הבהיר הלילה ראש דסק המזרח-התיכון בבית הלבן,
דן שפירו, כי "בשבועות האחרונים לא היססנו לגנות כל מעשה הסתה וקריאות המטילות ספק בקשר ההיסטורי של היהודים לירושלים". שפירו אמר את הדברים בנאום שנשא בכנס השנתי של "הליגה למניעת השמצה" בוושינגטון.באותו מכתב-פתוח שפרסם ויזל לפני כשבועיים בכמה כלי תקשורת אמריקניים מובילים, כתב לנשיא ארצות-הברית כי "ירושלים חייבת להישאר הבירה הרוחנית של יהודי העולם, לא סמל של צער ומרירות, אלא סמל של אמון ותקווה. ירושלים היא הלב של הלב שלנו, הנשמה של הנשמה שלנו".
הוא התייחס למשמעותה של העיר בעיניו כניצול שואה, והסביר כי "עבורי, כיהודי, ירושלים היא מעבר לפוליטיקה. היא הוזכרה יותר מ-600 פעמים בתנ"ך ואפילו לא פעם אחת בקוראן. היא מייצגת את ההיסטוריה היהודית בצורה מכרעת. לחץ לא יוביל לפתרון, שהוא קיים ואכן יתממש".
Read this article in English