התואר חזר הביתה. שנה אחרי שאיבדו את הגביע בו זכו ב-2008, אנדי רם ויוני ארליך החזירו הערב (ש') לידיים כחולות-לבנות את התואר הביתי בצ'לנג'ר רמת השרון, Israel Open.
'אנדיוני', שחזרו לשתף פעולה בטורניר הביתי, השלימו שבוע מושלם עם ארבעה ניצחונות ו-0:8 במערכות, לאחר שגברו בגמר באצטדיון קנדה 4:6, 3:6 על אלכסנדר פייה מאוסטריה וסיימון שטדלר מגרמניה. התואר העניק לישראלים 100 נקודות דירוג ופרס כספי של 6,200 דולר.
הצמד האורח, שאיבד רק שלושה משחקונים בשני המשחקים הראשונים בטורניר, העפיל לגמר לאחר דרמה לילית בשישי. בתחילת המשחק 'אנדיוני' ניצלו את העובדה שלפייה ושטדלר לקח זמן להתעורר, בדרך ל-0:3 מהיר. השליטה המקומית נמשכה עד 1:5, אלא שאיבוד ריכוז של רם וארליך הביא לכך שהמערכה הסתיימה רק ב-4:6.
אחרי הכיפים המסורתיים באוויר של רם וארליך, גם המערכה השנייה נפתחה עם 0:3. גם הפעם האורחים צימקו מעט (3:2), לפני ש'אנדיוני' סגרו עניין עם 3:6 ותואר ביתי לעיני 2,000 הצופים ביציעים.

"כיף גדול לזכות בתואר מול הקהל הביתי. חיכינו כל השנה לחזור לטורניר הזה וטוב שהוא הסתיים כך", אמר בסיום ארליך ואילו רם הבהיר: "לשמחתנו יוני מתחיל לעלות לאט לאט בדירוג ואולי נוכל לחזור לשחק יחד כבר בחודשים הקרובים. אם לא, אז ב-2011 בטוח. אני מקדיש את התואר לפקנייה, בתו של חבר טוב מאוד שלי".
רם, שימריא ביום ראשון בבוקר לטורנירו הבא (מדריד מסדרת המאסטרס) הוסיף: "הבטחתי להביא לבן שלי גביע ואני שמח שעמדתי במילה. כיף גדול לשחק מול אלון (שישב על ברכי האם שירי ומחא כפיים לא פעם) ומול המשפחה".
ארליך עצמו יתאמן בימים הקרובים בארץ ואם ימצא פרטנר עימו יוכל להיכנס (מבחינת דירוג) לרולאן גארוס בסוף החודש, הוא ייצא קודם לכן לטורניר ניס. במידה ולא, יחדש את הפעילות בטורנירי צ'לנג'ר בתחילת החודש הבא.

לפני משחק הזוגות נערך משחק ראווה בהשתתפות שחקני העבר של מכבי תל אביב, מיקי ברקוביץ' ודורון ג'מצ'י. השניים אמנם הפסידו מול נציגי מרכז הטניס רמת השרון, אבל כולם התרגשו במחווה לזכרו של רלף קליין המנוח, אשר על שמו נקרא הטורניר.
מה שפתח את היום הארוך ברמה"ש היה גמר היחידים. הברזילאי טיאגו אלבס היה במרחק שתי נקודות מניצחון כאשר הגיש למשחק, אבל בסופו של דבר נכנע לתשישות ולקאמבק מרשים של יריבו, קונור ניילאנד.
האירי, שהדיח במהלך הטורניר גם את נועם אוקון, הראל לוי וריינר שוטלר, בין היתר, רשם את הישגו הגדול בקריירה עם ניצחון 7:5, 6:7 (3), 3:6, אחרי שכבר פיגר 3:0 במערכה המכרעת, לפני שאלבס נזקק לטיפול רפואי. באירלנד, אגב, כלי התקשורת הדגישו בימים האחרונים בבולטות את ההישגים של ניילאנד בארץ הקודש.