צפו: איך מנקים עופות מזופתים? עם נוזל כלים

מתברר שנוזל ניקוי הכלים מסוג DAWN חזק מספיק אך עדין דיו כדי לנקות עופות שזוהמו בנפט. היצרן, תאגיד הענק פרוקטור אנד גמבל, ניצל את הזיהום במפרץ למבצע מבריק: קנו בקבוק ונתרום דולר להצלת החיות

ynet פורסם: 09.05.10, 16:27

אלפי עופות מים צפויים להיפגע מכתם הנפט המתקרב לשמורות הטבע ואתרי הקינון בחופי לואיזיאנה. הנפט הסמיך שיידבק לנוצותיהם עלול להרוג אותם: הוא מקשה עליהם לצוף ולצוד מזון, גורם להם לצריבות בעור ובעיניים, מפריע להם לווסת את חום גופם ואם הם מנקים אותו במקורם - הוא גורם להם להרעלה.

 

צוותים גדולים כבר ערוכים ומוכנים לקבל את זרם העופות המזופתים, עם צינורות מים בלחץ גבוה והרבה נוזל לשטיפת כלים. כן - דווקא החומר השכיח הזה הוא היעיל ביותר כדי להתמודד עם הזפת הדביקה, וכבר שנים שהוא משמש לניקוי בעלי חיים באסונות אקולוגיים שכאלה.

 

תאגיד הענק פרוקטור אנד גמבל (P&G) ניצל את המצב לתרגיל מבריק - תרתי משמע: הוא שיגר לתחנות שטיפת בעלי החיים שהוקמו בלואיזיאנה משלוח של אלף בקבוקים של נוזל הכלים המפורסם מתוצרתו - DAWN, וגם יצא במבצע מיוחד ובפרסומת חדשה:

  

 

P&G לא הסתפקו במשלוח - הם הוציאו מהדורה מיוחדת של נוזל הכלים ופתחו במבצע מיוחד: הם יתרמו דולר אחד עבור כל בקבוק של DAWN שיימכר במרכולים בארה"ב לקרן המסייעת לטיפול ולשיקום בעלי החיים. מאחר שמדובר באחד ממותגי נוזל שטיפת הכלים הפופולריים ביותר בארה"ב, ההכנסות צפויות להיות נאות.

 

לפני כשלוש שנים, באירוע דומה שאירע במפרץ סן פרנסיסקו, נעשה שימוש נרחב בנוזל הזה לניקוי כאלף ציפורים ועופות מים שזוהמו בנפט. "גילינו שנוזל הניקוי של Dawn הוא מושלם לניקוי עופות שנמצאים במצב הזה. הוא מספיק חזק כדי להסיר את הנפט אבל מספיק עדין כדי לא לפגוע בנוצות שלהם", הסביר ג'יי הולקומב, מנכ"ל ארגון IBRRC, הארגון הבינלאומי לחקר והצלת עופות.