משטרת ישראל מציגה: הדלת המסתובבת. שעות אחדות לאחר ששוחרר מהכלא ושב לביתו בצור באהר שבמזרח ירושלים - זומן לחקירה אחרי הצהריים (יום ה') בכיר החמאס, מוחמד אבו טיר. במשטרת ירושלים סירבו לומר מדוע הוא זומן ובמה בדיוק הוא חשוד.
עוד אמר אבו טיר בראיונות שנערכו עימו כי הוא וחבריו העצורים שמרו על מורל גבוה. בסביבתו מעריכים כי העובדה שהציג עצמו באופן רשמי כחבר פרלמנט מטעם חמאס היא הסיבה להזמנתו לחקירה, שכן על פי חוק אסורה חברות רשמית בחמאס, ואבו טיר הציג עצמו בראיונות כאיש חמאס.
זמן קצר לפני שקיבל את הזימון לחקירה עוד הספיק אבו טיר לחגוג את שחרורו, אחרי כמעט ארבע שנים בכלא. הוא התקבל בידי עשרות בני משפחה וחברים, כשהוא עוטה צעיף ירוק של תנועת החמאס.
כשנשאל אם הוא מתכוון לפעול כדי להביא לעסקה בעניין גלעד שליט, השיב אבו טיר: "זה לא ביד שלי, זה ביד המנהיגים. על ההנהגה הישראלית לחשוב על הדבר הזה". הוא הוסיף כי לדעתו המנהיגים הישראלים מטרפדים את העסקה.
מי שמוכר בעיקר בזכות זקנו הצבוע סיפר לעיתונאים על החיבה לה הוא זוכה מצד הישראלים. אבו-טיר ציין כי כשהוא הולך להתפלל במסגד אל-אקצה בירושלים, "ילדים ישראלים בבית ספר והמורה שלהם, הם מסתכלים זה אבו-טיר, שייח', אפשר להצטלם?". "למה לא", אמר אבו-טיר, "זה כבוד לבנאדם". כשנשאל אם הוא יודע מדוע הוא כל כך מוכר, השיב: "כן, אתם יודעים ואני יודע, חלאס, מספיק , אתה רוצה להגיד עליי ארץ נהדרת?".