כללית תייבא במקביל תרופות ב-30 מיליון שקל

מחר תכנס לתוקפה רפורמת הייבוא המקביל, המאפשרת לייבא את אותה תרופה ממספר ספקים שונים, ללא תלות ביצרן התרופה; מנכ"ל שירותי בריאות כללית: תם עידן מונופול יבואני התרופות בישראל

ynet עודכן: 31.12.00, 16:33

קופת חולים כללית הודיעה היום (א') כי בעקבות כניסתה לתוקף (החל ממחר) של הרפורמה המאפשרת יבוא מקביל של תרופות, תייבא הקופה תרופות בכ-30 מיליון שקל.

לדברי קופ"ח כללית, הרוכשת תרופות ב-1.5 מיליארד שקל מדי שנה, יבוא התרופות המקביל יוזיל את עלות רכש התרופות המיובאות ב-30%.

מנכ"ל שירותי בריאות כללית, ד"ר יצחק פטסבורג: "היום מסתיים עידן מונופול יבואני התרופות בישראל שיצר פערים בני עשרות אחוזים בין מחירי התרופות בישראל לבין מחירי תרופות במדינות מערביות אחרות". פטסבורג הוסיף כי החסכון כולו יופנה לשיפור השירותים ללקוחות.

ב-15 בפברואר 1999 החליטה הכנסת על תיקון בחוק פקודת הרוקחים שיאפשר לגורמים בשוק לייבא תרופות בהליך של יבוא מקביל. קודם לכן ניתן היה לייבא תרופה כלשהי רק מיצרן ומארץ ייצור אחת, דבר שחסם כל אפשרות לייבא את אותה תרופה עצמה ממקורות אחרים, גם אם הם זולים במידה ניכרת. כך נוצר למעשה מונופול לכל תרופה בידי יבואן מסוים.

החוק, שנכנס לתוקפו בספטמבר האחרון, מתיר לייבא ארצה תרופות באופן עצמאי, שלא ישירות מהיצרן וללא צורך בהסכמתו. הצרכנים בישראל רוכשים תרופות בכ-3 מיליארד שקל בשנה, והייבוא מהווה כ-40% משוק התרופות (כ-1.2 מיליארד שקל). היבואניות הגדולות לישראל הן פרומדיקו, כמיפל וניאופרם, והיצרנים המקומיים המובילים - טבע, אגיס, דקסון וטארו.

 

 

 
פורסם לראשונה