איך נדע מתי הגיע הרגע? מתי מיצינו את התפקיד הנוכחי ואת החברה הנוכחית והגיע הרגע לאזור אומץ ולקפוץ אל הלא נודע? והכי חשוב - איך עושים את הקפיצה האמיצה הזו בצורה הטובה ביותר?
פגשתי לאחרונה את עוזי זליכה, מנכ"ל "ארנון –פז", שבעבר עבד 21 שנה בתפקידי ניהול שונים בדפי זהב. כששאלתי אותו מה היה עושה אם היה מתחיל מחדש הוא ענה לי תשובה שגרמה לי לחשוב. "אחד, הייתי דוחף את עצמי יותר לתפקידי מפתח גבוהים יותר, כי לא דאגתי מספיק לשחק את המשחק הפוליטי בארגון. שניים, הייתי לוקח את הסיכון של לעזוב מקום עבודה טוב ומרופד לטובת עשייה חדשה, בשלב יותר מוקדם בקריירה".
אחד מהצרכים ההישרדותיים הבסיסיים ביותר שלנו הוא הצורך בביטחון ויציבות, בכל המובנים. כבני אדם אנחנו מנוהלים על ידי הרגלים ופחדים. כל עוד אנחנו נמצאים בהרגלים שלנו – תת המודע שלנו רגוע, אם כי משועמם. אבל ברגע שתת המודע שלנו מזהה שאנחנו לקראת איזשהו שינוי, הוא שולף ציפורניים – וכל הפחדים צפים. האגו שלנו לא רוצה מימוש – הוא רוצה ביטחון יציבות והצלחה. הנשמה שלנו, לעומת זאת, רוצה לממש את עצמה, לפרוח, לזרום, לחדש, לחיות. המאבק ביניהם מייצר את הקושי לזוז.
יש אנשים שעקרונית טוב להם במקום העבודה והעבודה מספקת את כל צורכיהם – הפיזיים והרוחניים - אלא שסיבה אחת מעיבה על הכול: התחושה שאין להם בחירה. למעשה, רק המחשבה שאני כאן כי אין לי אלטרנטיבה נוספת, יכולה לגרום לתחושת חוסר שביעות רצון.
חוסר שביעות רצון כזה קל לפוגג אם ניקח לעצמנו זמן לבחון הצעות עבודה אחרות, ואם נוכל לגלות מה השוק מציע לנו. ואז יקרה אחד משניים – או שנבחר לנו עבודה חדשה, או שנבחר את העבודה הנוכחית – ובו ברגע חוסר שביעות הרצון ייעלם.
יש כמה סימנים שיכולים לעזור לנו:
בוודאי מוכר לכם הסיפור על עליזה בארץ הפלאות שפוגשת בחתול ושואלת אותו באיזה דרך עליה ללכת. "לאן תרצי להגיע?" שאל אותה החתול, "לא אכפת לי לאן" אמרה עליסה.
"אם כך, זה לא משנה באיזו דרך את בוחרת" עונה החתול.
אז באמת, אם אין לנו שום מושג מה אנחנו רוצים בחיים, זה לא משנה באיזה עבודה נבחר. אבל אם אתם רוצים להבין את עצמכם, ולהתחיל להבין מה עושה לכם טוב, תתחילו לשאול את עצמכם שאלות. בירור פנימי הכרחי כדי להגיע לשקט הנפשי שנוצר בתהליך הבחירה העוצמתית בעבודה שלנו. עשרות אלפי הצעות עבודה נמצאות שם, אבל אם לא נדע מה עושה לנו טוב, עודף האפשרויות רק יבלבל אותנו ויעיק עלינו.
אז לעזוב מקום עבודה זה סיכון או סיכוי? התשובה היא שזה תלוי. בכם.
בטור הבא – איך עושים בפועל את הצעד הבא ומתחילים לגשש דרך חדשה.
מאת: רויטל הנדלר, מנכ"ל AllJobs דרושים