פרקליטתה של קדם, עו"ד סיגל פעיל, המייצגת אותה מטעם ארגון המורים העל-יסודיים, המשיכה להכחיש את החשדות המיוחסים למרשתה. "השאלות שפורסם כאילו הן הודלפו משאלון הבחינה ב-4 יחיד אינן קשורות אליה. היא כלל לא עסקה בחיבור שלהן, אלא רק למבחן שנערך ברמה של 5 יחידות".
פעיל האשימה את המשטרה בהתנהלות רשלנית ושערורייתית, שלדבריה הפכה את קדם לקורבן. "היא לא הדליפה ולא העבירה דבר, לא טופס ולא שאלון. קדם לא ביצעה שום עבירה פלילית, אבל המשטרה לא חקרה באופן ראוי את עבודת הוועדה שמחברת את הבחינות - מה שהוא שערורייה בפני עצמה. אי אפשר לשים את קדם כשעיר לעזאזל על מחדלים של ועדה שלמה. לא צריך לתלות אותה בכיכר העיר. קדם פעלה בתום לב ויש לה רקורד עשיר מאוד".
פרקליטתה של קדם אף ציינה כי "אם המשטרה תחקור את הכל, ולא רק במשך שעתיים בלבד, אולי יגיעו שם לממצאים אחראיים יותר. החקירה הביאה לתוצאות חובבניות שהולידו משפט שדה".
קדם, מורה למתמטיקה בבית הספר "כרמל-זבולון" שבקיבוץ יגור, חשודה כי בהיותה חברה בוועדה שחיברה את הבגרות, העבירה כמה שאלונים של הבחינה למורה הפרטי ארז כהן. הוא העביר שאלות לסטודנט, ומשם הגיעו לידיהם של תלמידים רבים, אולי אף מאה.