עבדאלג'ני: "המשימה הראשונה -לונדון 2012"

הזוכה הטרי במדליית הארד באליפות אירופה לאגרוף מכוון רחוק: "בעזרת השם, נביא עוד הישגים". מאמנו, מחמוד תרשיהאני: "אני מרגיז אותו - והוא מצליח"

אורן אהרוני פורסם: 14.06.10, 15:28

שלושה ימים לאחר זכייתו במדליית הארד באליפות אירופה, הוועד האולימפי בישראל ערך היום (ב') קבלת פנים למתאגרף יוסף עבדאלג'ני ממועדון כפפות הזהב עכו.

 

"הגעתי להישג וזה לא היה קל", הודה עבדאלג'ני. "אני מודה לכולם שעזרו לי. זו הרגשה טובה להביא מדליה. בעזרת השם נביא עוד הישגים, אם נמשיך בדרך הזאת. המשימה הראשונה שלי היא להגיע לאולימפיאדת לונדון, וגם שם להביא מדליה".

 

צפו במסע"ת במשרדי הוועד האולימפי (צילום ועריכה: אורן אהרוני) (צילום ועריכה: אורן אהרוני)

בשנת 1998 היתה הפעם האחרונה שדגל ישראל הונף באליפות אירופה, היה זה טאופיק בסיסי (מעל 91 ק"ג), שזכה במדליית הארד בבלארוס. קדם לו ולאדיסלב ניומן, שזכה גם כן בארד בטורקיה, במשקל עד 51 ק"ג. "השוני מאז בייג'ינג, זו העבודה שעכשיו אני משיג נקודות ומכה מכות מדויקות, כדי שהשופטים יראו את זה", סיכם המתאגרף הישראלי.

 

מאמנו של עבדאלג'ני, מחמוד תרשיהאני, הוסיף: "אני מקווה שנעבוד ביחד והוא יקבל את הדחיפה שצריך. אני מרגיז אותו לפעמיים ואז הוא מצליח ומרביץ כמו שצריך. בארץ אין לנו ספורטאים ברמה שלו וצריך להביא מתאגרפים אחרים לעבוד איתו. בכל קרב שהוא עולה לזירה, לוקח לו שלוש דקות לסיים אותו, כמו באליפות האחרונה. אם עבודה קשה - נגיע לאולימפידה".

עבדאלג'ני ותרשיהאני. "הרגשה טובה להביא מדליה" (צילום: אורן אהרוני)

 

יו"ר האיגוד, ד"ר ויליאם שחאדה, אמר: "חשוב לנו שהאיגרוף יחזור לקידמת הבמה. הוא היה קרוב לאולימפיאדה הקודמת ופספס אותה בנקודות בודדות.
אני שואף שהספורטאי הרביעי יגיע מהמגזר ומקווה שיוסף יעשה את זה". עבדאלג'ני זכה במענק של 37,500 שקלים, מאמנו קיבל את מחצית מהסכום.

 

מנכ"ל הוועד האולימפי, אפרים זינגר: "ביצענו שינויים על ידי וועד, שבחר 3-4 ספורטאים בולטים בענפים שאינם נכללים בסגל האולימפי. קיבלנו בקשה מאיגוד האיגרוף כדי לקבל את יוסף לסגל וכבר בתחרות הראשונה הוא נכנס בדלת הראשית. מ- 1996 לא היה לנו מתאגרף באולימפיאדה ויוסף עכשיו עושה את פריצת הדרך".