הסניפים נסגרו - בלוקבסטר יחזירו כסף למנויים

הסניף הקרוב לביתכם נסגר ונתקעתם עם המנוי? בעקבות הפניות הרשת מבהירה: הלקוחות יוכלו לקבל בחזרה את הכסף. המועצה לצרכנות: אי השבת הכסף - הפרה של החוזה

יהודית יהב פורסם: 29.06.10, 12:12

במסגרת ארגון מחדש, רשת בלוקבסטר סגרה בחודשים האחרונים כמה סניפים. תחילה נסגר סניף גדרה, אחר כך סניפי אוסישקין ברמת השרון וסביונים ביהוד משם לסניף בן יהודה בתל אביב. ב-10 ביולי ייסגר גם סניף יהודה המכבי בתל אביב.

 

 

רשת בלוקבסטר נרכשה לפני כשנה וחצי על ידי חברת אן.אם.סי בבעלות פנינה אדרי, אשתו של משה אדרי מבעלי סינמה סיטי. החברה מפיצה סרטים, ומשמשת גם כזכיינית של טאואר רקורדס בארץ. את סניפי בלוקבסטר הנסגרים מתכוונת החברה למזג עם סניפי טאואר רקורדס.

 

לדברי בעלי בלוקבסטר, סגירת הסניפים היא תוצאה של היערכות מחדש. "אנו מאמינים ברשת ופועלים על פי שיקולים כלכליים", נמסר מהנהלת הרשת. "ייסגרו חנויות לא רווחיות והן ייפתחו מחדש באזורים רווחיים יותר. מטרת הרה-ארגון שלנו היא אחת: למקם את החנויות במקומות אטרקטיביים על מנת לפתח את חדוות הקנייה וההשכרה של די.וי.די."

 

ומה אמורים לעשות מנויים שלזכותם יתרה להשכרת סרטים? בתחילה ביררנו את הסוגיה עם המוכרים בחנות שתיסגר בקרוב. לדבריהם, ניתן להמיר את המנוי לכרטיס מגנטי, ואיתו לשכור סרטים בכל סניף אחר ובכל וידאומט.

 

לאחר מכן פנינו לשירות הלקוחות של הרשת, ושם נמסר לנו כי בלוקבסטר לא מתכוונת להחזיר ללקוחות הסניפים שנסגרו את יתרת הכסף, גם אם הסניף החלופי נמצא במרחק ניכר. בשירות הלקוחות חזרו ואמרו באדיבות, כי הלקוח יקבל כרטיס לשכירת סרטים במכונות ובסניפים אחרים.

 

בסופו של דבר פנינו להנהלת הרשת, ומשם סוף סוף באה הישועה. בתגובה ל"ממון" נמסר שהלקוחות יוכלו גם לקבל את כספם בחזרה. "במידה שהלקוח לא ירצה להמשיך לקבל שירות, כל האפשרויות פתוחות בפניו: לקבל חזרה את כספו, לממש את המנוי בסניף אחר או במכונות האוטומטיות", נמסר מהרשת.

 

גם במועצה הישראלית לצרכנות סבורים כי למנוי יש זכות לקבל את יתרת הכסף בחזרה במידה שהסניף נסגר: "סגירת סניף יכולה להוות הפרה יסודית של ההסכם בין הצרכן לרשת, וזאת במקרה שתנאי השימוש משתנים", נמסר מהמועצה. "כך, למשל, כאשר הצרכן נאלץ לנסוע לעיר אחרת כדי להחליף סרטים, או שאין בקרבת מקום אפשרות לשכור סרטים. במקרה כזה יש לצרכן עילה לביטול העסקה ולהחזרת כספו עבור פרק הזמן שנותר למנוי".

 

במועצה אומרים עוד כי גם אם בהסכם שבין החברה לצרכן יש סעיף שבו החברה שומרת לעצמה את הזכות לשינויים ובכללם סגירת סניף זה או אחר – יש בכך משום תנאי מקפח בחוזה אחיד, ולכן הצרכן יכול לדרוש את כספו בשל הפרה יסודית של החוזה.