הצהובונים תוקפים. אם לא הספיקה ההדחה המוקדמת בשמינית גמר המונדיאל, שחקני נבחרת אנגליה חוו היום (ד') על בשרם את נחת זרועה של התקשורת האנגלית. תמונה שפורסמה ב'סאן' מראה את שחקני הנבחרת, תאמינו או לא, מעשנים סיגרים ושותים אלכוהול, מספר שעות לאחר ה-4:1 מול החבורה של יואכים לאב.
ארון לנון נתפס עם סיגר בידו, גלן ג'ונסון עם כוס בירה. כמו כן, נראו ג'רמיין דפו, שון רייט-פיליפס ומייקל דוסון סביב שולחן עמוס בקבוקי מרטיני. שחקנה של טוטנהאם, לדלי קינג, שצילם את התמונה שיתף אותה עם חבריו באמצעות ה'בלק ברי מסנג'ר', ואלו, כך מסתבר, לא ממש שמרו אותה לעצמם.

וזה לא הכל. שערורייה נוספת קשורה לאותו 'בלק ברי מסנג'ר' (סוג של טוויטר) ומסבכת את אשלי קול. שחקנה של צ'לסי והנבחרת כתב בסטטוס שלו, יום לפני היציאה עם חבריו לדרום אפריקה, שורה שלא ממש מוסיפה לו כבוד. "אני שונא את אנגליה והאנשים המז***נים".
כזכור, האנגלים הודחו לאחר שהובסו בשמינית הגמר מול היריבה השנואה גרמניה 4:1, כששער חוקי של פרנק למפארד, שאמור היה להשוות ל-2:2, נפסל על ידי השופט. בהמשך מחצו הגרמנים את נבחרתו של פאביו קאפלו, שחזרה אתמול לאנגליה מוכה וחבולה. במהלך שלב הבתים רשמו האנגלים שתי תוצאות תיקו, 1:1 מול ארה"ב ו-0:0 מביך מול אלג'יריה, וניצחו 0:1 את סלובניה.