לפי הנוסח האחרון של החוק הצרפתי, משתמש אשר ישתף קבצים ללא אישור יקבל שתי אזהרות, אם לא יישמע לשתיהן – ינותק מהאינטרנט על ידי הספקית שלו, בהוראת הממשלה, לפרק זמן של עד שנה - בכפוף לאישור זאת בית המשפט.
החוק אושר בספטמבר האחרון, על אף שהועלה על ידי ניקולא סרקוזי, נשיא צרפת, עוד לפני שלוש שנים. השנה אף הוקמה בצרפת Hadopi, סוכנות לאכיפת החוק. הפיראטיות בצרפת היא כשהיתה בטרם אישור החוק, על פי סקר שנערך בנושא.
ז'אן קלוד לארו, ראש קבוצה המייצגת את מפיצות משחקי מחשב בצרפת, מתח ביקורת על עלויות המעקב אחרי המפיצים הפיראטיים, לאחר שהסוכנות אמרה כי תעקוב רק אחרי המשתפים ה"כבדים", ולא אחר כל מי שמעלה משחק לרשת.
לטענתו, מעקב אחרי מאה משחקים עולה יותר מחצי מיליון דולר לשנה, ואין כל ערובה ש- Hadopi תטפל בכל המקרים. לראייתו, לא משתלם להשקיע במעקב כאשר המדינה לא תעניש את משתפי הקבצים.
בין היתר, הציע קופה פתרונות כמו מודל פרימיום להורדת קבצים – אשר יאפשר שיתוף קבצים במגבלות מסויימות בחבילת גלישה יקרה יותר. עוד רעיון, שמקורו בבריטניה, הוא מס שישלמו ספקיות האינטרנט על מקרי שיתוף קבצים. רעיונות אלו ואחרים מצריכים התייחסות, לטענת קופה, שכן מאז נוסחו החוק ומטרותיו השתנה מבנה צריכת התוכן באינטרנט בצורה המחייבת התייחסות.
עם זאת, לא סביר שממשלת צרפת תבטל את החוק - שהושקעו זמן רב, כסף ומאמצים פוליטיים להעברתו בפרלמנט.