בקרים קשים תמיד מתחילים אצל הגלב.
ביקיצה ראשונה אני קולט את חוסר החשק לצאת מהמיטה המחבקת אל תוך שיגרת יומי האין סופית, שנעה בין סירים מהבילים לפגישות תוכן, ישיבות עסקים ופטפוטים אין סופיים עם לקוחותיי. אני מעמיס את גופי הדואב ויוצא אל עבר רמי הגלב בשדרות ירושלים. עומס של פטפוטי גברים וריחות קולון עזים, רחש עז של דפי עיתון מתהפכים ולחישות של פוליטיקה. כולם עולים על המוקד: תוכניות הלילה של אתמול, פוליטיקאים מושחתים ואפילו חולדאי, ראש העיר של תל אביב, זוכה למקום של כבוד בזכות השיפוצים המאסיביים ביפו.
הכסא המסתובב, העיניים העצומות, העובדה שרמי כבר לא ילד. מזה ארבעים שנה מניח את התער על צוואר, מותח את העור, מקציף את הסבון, מתייחס לכל זקיק שיער ברצינות תהומית. החוויה באופן מוזר תמיד מעוררת אותי, מחזירה לי את החשק לחיות, ליצור, לצאת כמו אריה לרחובות אל עוד יום של ריחות וטעמים.
אמא שלי טוענת שיש לי תחביבים של קשישים, ושזו בכלל מדיטציה של ברון נפוליטני. רגע השיא: לפני שרמי שולח אותי אל היום, חלק כעלם חמודות, הוא מפזר על פניי מי קולון עם נגיעות גרניום. כנראה אין זה פלא שגרניום לימוני מככב בתפריטי הקיץ שלי.
המרכיבים (ל-6 מנות):
240 גרם חלב
360 גרם שמנת
120 גרם שוקולד לבן
3 עלי גרניום לימוני
6 גרם עלי ג’לטין
אופן ההכנה:

(צילום: דנה קופל)
המרכיבים (ל-6 מנות):
500 גרם סוכר
500 גרם מים בטמפרטורת החדר
18 שזיפים
4 עלי גרניום לימוני
אופן ההכנה:

(צילום: דנה קופל)