שמתם לב שלא רואים כבר פרפרים? הם מופיעים מדי פעם - אבל לא בכמויות ובתדירות שאנחנו זוכרים מימי ילדותנו. פעם היו מבקרים בגינה שלי המון פרפרים מסוגים שונים, אבל בשנים האחרונות הם כבר לא מגיעים יותר.
בגן הבוטני האוניברסיטאי הסבירו לי שהדבר קשור לכל מיני תופעות סביבתיות אך בעיקר לתנופת הבנייה על חשבון שטחים פתוחים בערים. השטחים הפתוחים - מסביב לערים אבל גם בתוכן, בין הבתים ובקצה השכונות - היו פעם מכוסים בפרחים וצמחים, ואירחו המוני פרפרים שחיפשו צוף, מזון וזיווג. אבל כיום הבנייה מתרחבת, הבניינים צפופים ובתוך הערים אין הרבה שטחים פתוחים טבעיים. במקום שבו אין פרחים - גם אין הרבה פרפרים. הם מעדיפים לעוף למקום אחר.
אבל אל יאוש: אפשר לפתות את הפרפרים לבוא אלינו בחזרה. צריך רק לבחור את הצמחים והפרחים שהם מעדיפים ולשתול אותם בגינה או באדניות. הפרפרים יבואו, יאביקו את הפרחים ואנחנו נקבל מתנה כפולה: יותר פרפרים ויותר פרחים. כך תעשו זאת: