הגבר הישראלי אינו איש עניבות מובהק. הוא עונב אותן בדרך-כלל, בלית ברירה לאירועים רשמיים וצרכי עבודה, וממהר להתנער מהן מייד כשמתאפשר הדבר. כתוצאה מכך מבחר העניבות בחנויות השונות בארץ, קטן בהרבה מההיצע בחו"ל.
מנהל אופנת הגברים במשביר-לצרכן, רן פיקס טוען, כי גבר ממוצע רוכש 2 עניבות בשנה, ובשנים האחרונות מתבלטים הצרכנים הצעירים העובדים בתעשיית ההיי-טק.
העניבות המוצעות עשויות בדר"כ מוויסקוזה, כותנה, צמר, משי ואפילו עור, ומחיריהן נעים בין 79 ל-390 שקל.
המגמות המובילות היום בעניבות דומות למגמות האופנה. הצבעים חלקים עם טקסטורה באריגה, דוגמאות גיאומטריות בשילוב של צבעים קלאסיים ועזים ועניבות העשויות מבדי שאנז'אן (שינוי בצרפתית) - בד הנארג משני חוטים בצבעים שונים, ויוצר אפקט של אור וצל. מלבד אלה יש גם עניבות בדיגמי פרחים ומוטיבים אוריינטלים.
בגולף מציעים עניבות חורף בשחור, אפור, כחול-עמוק וחאקי. מלבדן יש גם עניבות בצבעים עזים. המחיר: 129-79 שקל.
חברת מרלבורו-קלאסיק מציעה עניבות בגווני אפור שונים ב-199 שקל. ברשת דורין-פרנקפורט יש עניבות ממשי פראי בכל הצבעים והגוונים ב-148 שקל.
בפולגת מציעים השנה עניבות בקווים מינימליסטיים ונקיים. הצבעים המאפיינים את הקולקצייה הם צבעים שקטים, מעושנים עם מינימום דוגמאות, במחירים הנעים בין 129 ל-169 שקל.
סיגל דקל, מעצבת אופנה, מציעה עניבות מכותנה, צמר וויסקוזה. הצבעים המובילים: ירוק, זית ואפור. המחיר: 100 שקל.
פור-טואה מייצרת עניבות מפוליאסטר בדיגומי משבצות או פסים, בגווני חום, אפור, טורקיז, סגול ואדום, הנמכרות ב-160 שקל.
בוניטה מציעה עניבות מחומר דמוי עור באדום ושחור. 159 שקל לחולצה +עניבה.
המשביר-לצרכן מייבאת עניבות מאיטליה ומהמזרח הרחוק, ומוכרת גם עניבות של בגיר. לדברי הרשת, העניבות מיוצרות מתערובת של משי וצמר בטכניקה המעניקה להן גימור משי רך. המחיר: 139.90-119.90 שקל.
ברשת בתי האופנה ונדום אפשר למצוא עניבות של מעצבי על כמו ולנטינו, ארמאני, קלווין-קליין והוגו-בוס. המחיר: 390-270 שקל.
מעצב האופנה דורון אשכנזי, מציע עניבות מיוצרות בעבודת יד של קולאז' בדים צבעוניים עם אלמנטים גיאומטריים וציורי חיות, ב-220 שקל. העניבות החלקות והמודפסות נמכרות ב-150 שקל.
בית האופנה סגל מציע עניבות של מעצבי העל ורסצ'ה, קנלי ואחרים. הצבעים הבולטים הם אפור, כחול כהה ובורדו. המחיר: 390-290 שקל.